Mirović: Nova zgrada RTV za dve godine 1Foto: RTV

Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na rušenju stare zgrade Radio televizije Vojvodine (RTV) i istakao da očekuje da za dve, do dve i po godine bude završena izgradnja nove zgrade, koja će se prostirati na 17.000 kvadrata, prenosi RTV.

Mirović je rekao da je posle 18 godina, od dana kada je srušen objekat RTV-a, započet velik posao, pre svega zahvaljujući zajedničkim zalaganjem Vlade Srbije, Ministarstva kulture, Pokrajinske vlade, pokrajinskog sekretarijata za kulturu i Uprave RTV.

Mirović je ocenio da je reč o važnom projektu, jer će njegovom realizacijom više od 1.000 zaposlenih iz radija i televizije imati možda najbolje uslove kada je reč o smeštaju i tehničkim kapacitetima u jugoistočnoj Evropi.

Važno je da Vojvodina u svemu prednjači, prednjačiće i u delu javnog informisanja, ali i u drugim oblastima, kako godine budu odmicale Vojvodina će se vraćati na mesto uzora svima drugima, ocenio je Mirović.

On je dodao da ne postoje nikakve prepreke da u narednih dve do dve i po godine novi objekat bude gotov.

Zamenik generalnog direktora RTV Jožef Klem rekao je da se rušenjem stare zgrade, ruši jedan deo istorije RTV.

Mi smo srećni, jer smo na ovo čekali skoro 20 godina, nadamo se da će posle završetka rušenja biti uspešan i tender koji je raspisan i nadam se da ćemo na jesen položiti kamen temeljac za novu zgradu, rekao je Klem.

Prema njegovim rečima, plan je da svi radovi na izgradnji nove zgrade budu završeni do 2019. godine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari