U pančevačkom naselju Strelište naredna dva meseca gradiće se dečije igralište donacijom Misije OEBS u Srbiji. Biće to zabavni park za decu od dve do 12 godina, a izgradiće se u blizini osnovne škole Mika Antić, kao i dva vrtića. Kako je projektom predviđeno gradiće se dvorac od drveta s četiri kule povezane mostićima, vrteška, penjalica, tobogani, klackalice, ljuljaške i posebna ljuljaška namenjena deci u invalidskim kolicima.

U pančevačkom naselju Strelište naredna dva meseca gradiće se dečije igralište donacijom Misije OEBS u Srbiji. Biće to zabavni park za decu od dve do 12 godina, a izgradiće se u blizini osnovne škole Mika Antić, kao i dva vrtića. Kako je projektom predviđeno gradiće se dvorac od drveta s četiri kule povezane mostićima, vrteška, penjalica, tobogani, klackalice, ljuljaške i posebna ljuljaška namenjena deci u invalidskim kolicima. Svi elementi igrališta biće urađeni od drveta kako bi se promovisala i ekološka dimenzija celog projekta, a njegova izgradnja koštaće 27 hiljada evra.
Izgradnju igrališta u Pančevu donacijama su pomogle banke i preduzeća koja posluju u Srbiji, a prikupljanje sredstava Misija OEBS započela je pre nekoliko meseci.
Sporazum o izgradnji dečijeg igrališta juče su u Pančevu potpisali Hans Ola Urstad, šef Misije OEBS u Srbiji, i Srđan Miković, predsednik opštine Pančevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari