Mišković negirao krivicu 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević (arhiva)

Nisam razumeo optužnicu, zato što porez čija se utaja meni stavlja na teret nikada nikome nije obračunat. Ja ne mogu da verujem šta se meni događa u Srbiji i to kao najvećem platiši poreza u zemlji, rekao je danas u Specijalnom sudu vlasnik kompanije Delta Miroslav Mišković.

To je izjavio na početku ponovljenog postupka koji se protiv njega i još jedanaest optuženih vodi zbog utaje poreza i zloupotrebe u putarskim preduzećima. Mišković je negirao krivicu za delo pomaganje u utaji poreza koje mu se stavlja na teret.

– Normalno da negiram krivicu. Ovo krivično delo ne postoji ni u jednoj zemlji, osim mozda u Severnoj Koreji – naveo je Mišković.  Krivicu je negiralo i preostalih jedanaest optuženih.

Ponovljeni postupak protiv Miškovića, danas je počeo pošto su prethodna dva glavna pretresa bila odložena zbog toga što pravni zastupnik preduzeća „Hemslejt trejding“ sa Kipra nije bio pozvan da prisustvuje suđenju, iako je rešenjem suda deo imovine ovog pravnog lica zamrznut. Zastupnik Hemslejta je danas bio u sudnici.

Podsetimo, Miroslavu Miškoviću se na teret stavlja krivično delo pomaganje prilikom utaje poreza. Pored njega, na optuženičkoj klupi se zbog utaje poreza nalaze i njegov sin Marko, biznismen Milo Đurašković, Živojin Petrović i Jadranka Bardić. Takođe, u istom postupku se zbog zloupotreba u Fabrici maziva FAM sudi Dejanu Jeftiću, Risti Ristiću, Bori Jeliću, Branislavu Jovanoviću, Ljiljani Kostić i Srđanu Filipoviću.

Miroslav Mišković je 2016. godine osuđen na pet godina zatvora zbog pomaganja svom sinu Marku da utaji porez. Istovremeno, vlasnik Delte je oslobođen krivice za izvlačenje novca iz putarskih preduzeće. Apelacioni sud je ove godine potvrdio oslobađajući deo presude, ali je osuđujući deo ukinuo i naložio novo suđenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari