Projektilima iz vatrenog oružja prekjuče, oko 12 sati, oštećene su dve kuće u ulici Braće Andrejević, u kragujevačkom prigradskom naselju Ilina voda.
Na kućama je razbijeno nekoliko prozorskih stakala, oštećeno više crepova, a na fasadama su, od bojeve municije, uočljive rupe različitog prečnika i dubine, saopštila je policija.

Projektilima iz vatrenog oružja prekjuče, oko 12 sati, oštećene su dve kuće u ulici Braće Andrejević, u kragujevačkom prigradskom naselju Ilina voda.
Na kućama je razbijeno nekoliko prozorskih stakala, oštećeno više crepova, a na fasadama su, od bojeve municije, uočljive rupe različitog prečnika i dubine, saopštila je policija.Samo zahvaljujući slučajnosti u ovim kućama niko nije povređen, a osnovano se sumnja da su meci upućeni sa fabričkog strelišta Zastava oružja. Naime Zastavu oružje prekjuče je posetila delegacija italijanskih novinara, koja je potom odvedena na fabričko strelište, kako bi im se demonstrirale mogućnosti mitraljeza „M84“ kalibra 7,62 milimetra.U kućama i na ulici u ovom naselju je u vreme pucnjave bilo puno ljudi i dece. U zidovima kuće Mileta Miloševića završilo je 15 zrna. On je za kragujevačke medije rekao da se pucnjava ponavljala nekoliko puta i da je trajala dvadesetak minuta. Veliku sreću imala je Miletova supruga Dušanka koja je bila u kući, kada je zrno koji je uletelo kroz prozor prošlo tik pored nje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari