Malo je poznato da je jedan od najuspešnijih mladih kuvara u Srbiji, Mihajlo Isaković, koji danas uspešno vodi restoran u Beogradu i uživa u svojoj profesiji – rođen u Sremskoj Mitrovici.
Kako prenosi Sremskomitrovački portal, Mihajlo je završio srednju Ekonomsku školu “9. maj”, gde je 2018. godine bio i đak generacije i tako ušao u istoriju škole.
Nakon mature, upisuje Visoku hotelijersku školu koju završava u roku i sa izuzetnim prosekom.
No, to ga nije sprečavalo da i za vreme školovanja učestvuje na mnogim međunarodnim kuvarskim takmičenjima.
“Izdvojio bih Međunarodno takmičenje profesionalnih kuvara u Budvi, gde sam u konkurenciji od 50 takmičara osvojio zlatnu medalju, Gastro kup Srbije u Novom Sadu, gde sam osvojio srebrnu i bronzanu medalju, kao i Međunarodno takmičenje u Sloveniji, u Kranjskoj Gori, gde sam u konkurenciji od 150 takmičara iz preko 40 zemalja sveta osvojio srebrnu i bronzanu medalju u dve različite discipline”, kaže Mihajlo.
Nakon završenog takmičenja u Kranjskoj Gori, dobija poziv od lanca hotela u Sloveniji da radi u njihovom objektu u Kranjskoj Gori, i on prihvata ponudu.
Ipak, naš uspešni gastronom, nakon usavršavanja u Sloveniji, odlučio je da se vrati u Srbiju gde prenosi svoja znanja i iskustva na druge kolege.
Između ostalog, radio je i kao predavač u Srednjoj ugostiteljsko-turističkoj školi u Beogradu.
Danas je šef kuhinje u jednom elitnom restoranu u Beogradu i kako kaže – i dalje uživa u svojoj profesiji.
Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.