Opštinski sud u Dubrovniku doneo je privremenu meru o obustavljanju prodaje moje jahte na osnovu dokumentacije koju smo podneli o nezakonitim radnjama institucija Hrvatske, kaže za Danas vlasnik televizije Pink Željko Mitrović. On je zadovoljan što su se potvrdili svi njegovi navodi o kršenju zakona i proceduralnih normi od „bahatih i arogantnih carinskih organa Republike Hrvatske“.



– Nadam se da će svi oni kojima je oduzeta imovina na ovaj ili sličan način slediti model kojim mogu isterati svoju pravdu – ističe Mitrović za naš list.


Što se tiče odluke o njegovoj najavi da će na TV Pink ukinuti hrvatsku muziku, reklame, filmove i serije iz Hrvatske, kao i da neće zataškavati probleme srpskih turista u ovoj državi, Mitrović kaže da o tome neće ništa da govori do sednice upravnog odbora ove televizije, koja je zakazana za 18. avgust. On je dodao da će na toj sednici UO „biti razmotreni svi aspekti“ ovog slučaja i naglasio da je zadovoljan što su „vratili ceo proces u onaj kolosek na kojem je insistirao, a reč je o pravnom putu“.

Inicijativa nevladinih organizacija Građanska Vojvodina ocenila je juče da je bojkot Željka Mitrovića i njegove televizije Pink „uperen protiv svega što ima veze sa Hrvatskom protivzakonit i da ugrožava hrvatsku nacionalnu manjinu u Srbiji.

„Sa žaljenjem i iskrenom zabrinutošću posmatramo obnovu medijskog rata Željka Mitrovića i TV Pinka protiv Hrvatske. Mitrović i TV Pink su u ovom pogledu dosledni sebi, odnosno vratili su se na svoje početne pozicije“, ocenila je Građanska Vojvodina. Inicijativa vojvođanskih NVO navela je da ponašanje Mitrovića i TV Pink ne čude, jer je Mitrović „možda navikao da za njega ne važe zakoni, odnosno da se oni prilagođavaju njegovim potrebama“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari