Mladen Krstajić krajem maja napušta teren, ali neće i Partizan. Umesto odlaska u mirnu igračku penziju ili makar na višemesečni odmor od fudbala, kako to čini većina njegovih kolega, kapiten crno-belih izabrao je da se odmah prihvati još ozbiljnijeg i odgovornijeg posla sportskog direktora u klubu u kojem je proveo šest od gotovo trideset godina uspešne karijere.

Od pouzdanih izvora bliskih upravi „parnog valjka“ saznajemo da čelnici srpskog šampiona nisu uspeli da privole nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije i Srbije da ostane komandant zadnje linije, ali su ga ubedili da nastavi tamo gde je pre dve sezone stao Ivan Tomić, pa će bivši as nemačkog Verdera i Šalkea 04 već od ovog leta biti zadužen za selekciju igrača i postavljanje trenera, odnosno predstavljati sponu između ekipe i onih koji vode Partizan.

– Besmisleno je i bespotrebno pričati o mojoj budućnosti u jeku borbe za titulu. Kapiten sam vodeće ekipe u prvenstvu i kao takvog me zanima samo kako da započetu odbranu trofeja uspešno privedemo kraju i odemo u nove kvalifikacije za Ligu šampiona. Nisam promenio svoju, milion puta ponovljenu, odluku o završetku igračke karijere na kraju dvogodišnjeg ugovora sa Partizanom, ali još uvek ne znam čime ću posle toga baviti. I ne razmišljam o tome. Ima vremena za razgovore sa upravom, ako me ljudi koji vode klub uopšte vide u svojim planovima. Od njih najviše zavisi da li ću ostati u Humskoj ili u nju svraćati samo kao navijač Partizana. Sigurno je da ću uvek biti uz moje crno-bele – tridesetsedmogodišnji štoper superligaškog lidera i finaliste domaćeg Kupa nije nam potvrdio informaciju o novom angažmanu, ali to ne znači da dogovor nije postignut i da za nešto manje od dva meseca neće krenuti u svoju prvu kupoprodaju fudbalera.

Krstajićevim povlačenjem najviše će izgubiti tim i trener Stanojević, jer je jedan od najboljih defanzivaca Bundeslige u poslednjoj deceniji sa svojim znanjem, iskustvom, autoritetom i pedagoškim pristupom bio pravi uzor, vođa i oslonac saigračima, a mladom stručnjaku „produžena ruka“ na terenu, a vreme će pokazati da li je i koliko klub dobio njegovom selidbom u kancelariju. Rođeni Zeničanin je poznato ime evropskog fudbala, sigurno ima dobre kontakte i određeno direktorsko predznanje, ali to nije garancija uspeha u trgovini koje se prihvatio, pogotovo ne u Srbiji gde se klupske kase još pune prodajom najboljih igrača, jedan sastav ne može da veže dve sezone zajedno, klinci sve češće „izvoze“ pre punoletstva, trenerske glave „lete“ posle najmanjih kikseva, budžeti u prelaznim rokovima predstavljaju apstraktnu kategoriju, a planovi prave od danas do sutra.

Za početak, videćemo kako će izvesti veliko letnje renoviranje ekipe koje sledi, jer mnogim prvotimcima ističu pozajmice, a treba pronaći novog iskusnog štopera, ostati imun na astronomske ponude u najavi za mlađanog Savića, dovesti najmanje jedno brzo krilo, dopuniti selekciju bekova i napadača, zadržati Stanojevića i što je moguće više unovčiti dobru formu pojedinaca, prvenstveno Petrovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari