Mladen Šarčević: Odeljenja za talente i za društvene nauke

Ostavite komentar


  1. To se kaze ,,trla baba lan da joj prodje mandat,,.Nista on nije uradio u prosveti sem sto je napravljena ogromna zbrka.Njihova lista slobodnih radnih mesta ne vazi jer zbog zabrane zaposljavanja ljudi koji vec rade na tim mestima ne vode se kao zaposljeni.Drugo,njihovi E dnevnici samo prave zbrku.Jedna Holandija je uvidela besmislenost e-dnevnika i ukinula ih,Makedonija takodje.Direktori za jedno radno mesto primaju po 3 nastavnika to je njihovo ukrupnjavanje norme.Obrazovanje je haos a on i dalje prica bajke.

  2. Osnovna mantra ministra prosvete je digitalizacija. U skolama gde nema dovoljno kvalitetnih nastavnika, gde je program preobiman i vrlo cesto neizvodljiv, gde deca imaju sve veći broj casova a sve manje znanja mantra koja se ponavlja je samo digitalizacija. To znaci da će novci koji mogu da se uloze u zive ljude tj. kvalitet nastavnika i u toalete i poneku školsku salu biti uloženo u mrtve i preskupe softvere. Kao u cuvene elektronske dnevnike koji nisu zaživeli ali je puno novaca na njih utroseno.Nije obrazovanje jedina oblast porobljavanja od strane IT sektora tu su i sve druge sfere drustva. Kada bi u Srbiji postojalo istraživačko novinarstvo moglo bi se jednostavno doći do nekoliko IT firmi, bliskih onima koji rasporeduju te iste novce koje će biti finansijski mnogo dobre od tih 900000 predviđenih miliona. Na zalost deca su uvek bila izgivor za bezobrazna bigaćenja pojedinaca

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.