Mladenović: O Savamali posle tužilaštva 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Gradske vlasti ne beže od skupštinske rasprave o događajima u Savamali, ali čekaju da se tužilaštvo oglasi o tom slučaju, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Andrija Mladenović.

Očekujemo da tužilaštvo da iskaz o događanjima u Savamali i ako postoji osnov pokrene postupak i tu nema nikakve mistifikacije. Ako postoje elementi krivičnog dela, tužilaštvo će to utvrditi i pokrenuti postupak protiv odgovornih lica ili organa koji su to počinili, rekao je Mladenović.

Ne vidim razlog zašto da o tome govorimo u Skupštini dok ne dobijemo izveštaj tužilaštva i kada ga dobijemo, nije sporno da raspravljamo ako postoje činjenice o nečijoj odgovornosti.

Mladenović je rekao da današnji protest protiv događaja u Savamali nije isti kao protest pred prethodnu sednicu Skupštine, koji je ocenio kao linč.

Oni koji su tada protestovali danas očigledno nisu dobili dnevnice i nisu plaćeni da dođu da sa tolikom količinom mržnje i agresije nastupaju prema ljudima iz grada, rekao je Mladenović i dodao da je to očigledno bilo izrežirano.

Novi protest zbog Savamale 29.septembra
 
Iz Inicijative Ne davimo Beograd najavili su da će novi protest zbog rušenja objekata u Savamali, u noći između 24. i 25. aprila, biti održan 29. septembra u 18 sati.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari