Omladinci iz Kampa tolerancije mladih podunavskih gradova i regija posetili su Skupštinu Vojvodine. Kamp je od 22. do 28. jula, šesti put, održan u Bačkoj Topoli, ovog puta pod sloganom „Imidž dunavskog regiona – Imidž moje regije“.

Pozdravljajući mlade iz podunavskih gradova i regija, potpredsednica Skupštine Vojvodine Ana Tomanova Makanova kazala je da Kamp tolerancije prenosi poruku da su najvažniji dobri odnosi među narodima, zajednicama i samim mladima.

– Izgraditi bilo šta ne može se bez dijaloga, bez razmene iskustava, partnerstva, tolerancije, poštovanja prvo sebe, a onda i drugih. Zbog toga je i te kako značajno da toleranciju, poštovanje različitosti, poštovanje samih sebe nosite kao najveću vrednost – rekla je Tomanova Makanova.

Šandor Egereši, pokrajinski poslanik i inicijator osnivanja Kampa, rekao je da je cilj tog okupljanja mladih iz svih zemalja Podunavlja „stvaranje veza i mostova za budućnost Evrope“.

Najavio je da će narednih godina mladi smišljati temu Kampa tolerancije, a političara će im obezbediti sredstva.

Gradonačelnik nemačkog Ulma Ginter Ciš rekao je da su tolerancija, međusobno povezivanje, uvažavanje i poštovanje osnova budućnosti

Evrope i dodao da je zajednički posao svih političara da snažno podrže sve inicijative koje tu ideju propagiraju.

– Kamp tolerancije u Vojvodini jeste jedan od najboljih primera – naglasio je gradonačelnik Ciš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari