Mladi iz naselja Delijski vis uređuju i oplemenjuju Niš 1Foto: Udruženje Radne akcije Delijski vis

Članovi udruženja „Radne akcije Delijski vis“ uredili su međublokovski prostor u ovom niškom naselju i omogućili komšijama da igraju stoni tenis na otvorenom, roštiljaju ili se odmaraju.

Mladi članovi udruženja su ovih dana, u jednoj od svojih radnih akcija, u tom “mikro kutku” postavili sto za stoni tenis, sto sa klupom, mali roštilj, žardinjere i kante za smeće.

U planu je i postavljanje javnog osvetljenja na ovom prostoru.

Sredstva za ovu radnu akciju obezbeđena su kroz projekat udruženja koji je na konkursu gradske opštine Palilula sufinansiran sa 300.000 dinara.

Milan Spasić, idejni tvorac udruženja, kazao je da je ono kroz radne akcije samo u toku prošle godine uredilo i oplemenilo 20 lokacija na području Palilule.

On je kazao da udruženje planira da kroz radne akcije ubuduće uredi i međubokovski prostor u drugim niškim opštinama.

Prva akcija takve vrste biće u gradskoj opštini Pantelej.

Udruženje „Radne akcije Delijski vis“ do sada je imalo veliki broj akcija u svom kraju, među kojima su bili i uređivanje ulaza u stambene zgrade ili skidanje grafita sa zidova zgrada.

Oni su uredili i sportska igrališta za basket i sadili sadnice u vrtićima u svom kraju. Organizovali su i akcije čišćenja Gabrovačka reke.

Zajedno sa učenicima Prizrenske Bogoslovije “Sveti Kirilo i Metodije”, koj je izmeštena u Niš, u njenom dvorištu zasadili su drveće i napravili česmu na ulazu.

Uz podršku „ljudi  dobre volje“ na biletarnici spomenika Ćele kula oslikani su murali sa motivima Čegarske bitke. Murali sa istorijskim motivima urađeni su i u drugim delovima Palilule.

Udruženje je osnovano  2018. godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari