Mladi niški pijanista pred sudom zbog sviranja klavira u svom stanu

Ostavite komentar


    1. Kad smo kod kulture, da li decko i u Gracu svira klavir u stanu ili se tamo mora postovati kucni red?

  1. Burazeru, spakuje ti kofere pa preko. Pa kad zaradiš lovu iznajmi jedan lamborghini pa turiraj mašinu ispod prozora tog majmuna.

    1. Da ide preko, nego šta. Pa će fino da se „obraduje“ kad bude shvatio da se u normalnim državama striktno sprovodi zakon i da pravo na mir i tišinu u sopstvenoj kući ima apsolutni prioritet u odnosu na bilo koje aktivnosti koje uznemiravaju komšiluk.

  2. Ako nekome smetaš, ti nisi taj koji ćeš da kažeš da ili ne, već sud. Ali, vidiš ti si manje zaštićen od pasa. Ja godinama prijavljujem komšiju zbog desetak pasa koje drži raspuštene po dvorištu, ograđeno žicom, u gradu, koji laju non stop, na sve što prolazi. Prijavljujem inspekcijama, policiji i do sada, niko mu ništa ne može. Kažu da nemaju ovlašćenje prema psima, a ni prema njihovim vlasnicima. Dakle, umesto klavira uzmi pse i oni će da rasteraju sve stanare iz zgrade, a tebi neće moći niko ništa. Potom sviraš klavir do mile volje.

  3. Valjda nije svirao posle 22h kada je kućni mir.
    Ako jeste, zakon je zakon, bar tako mislim.

  4. Komšija možda ne voli klavir – ali to je njegova stvar i njegovo pravo. Ono što je jedino bitno je nivo buke ( muzike). I za to sud treba da angažuje veštaka da izmeri. I stvar je rešena. Bez obzira koliko nama bilo drago da imamo talentovane i uspešne ljude. Čini mi se da je zakon jasan- pa čak i bez obzira šta Vučić misli.

  5. Svaka čast, mladi čoveče, želim ti da se izboriš za svoja prava. Samo, nemoj petljati u to AV, jer mu time daješ ulogu i značaj koji mu ni po čemu ne pripadaju.

  6. Srpska posla.
    Dzabe umetnost i Akademije kada mladi Acimovic (od svoje 14te) nikako da shvati da komsiluk ne zeli da ga slusa! Nista bez idijotskog inata.
    Sta ce da uradi kada diplomira? Vratice se na krov svoje zgrade u Nisu da tamo otvori studio?

    1. Ne brinite vi za njega. I otac i majka su mu profesori na fakultetu, muzicari. Otac ranije bio i dekan. Ceka njega odavno mesto na fakultetu

  7. Od 0600 do 0000H moze da se radi sta se hoce u svom stanu.
    Kada sve komsije mogu da buse, kucaju, ruse, moze i on da svira klavir.
    Kome se ne svidja neka se seli.

    1. Nije tačno da van kućnog reda može da se radi šta se hoće. Samo je nivo decibela malo viši. Pročitaj Zakon.

  8. Treba da svira neku Cecinu ili Sekinu pesmu na klaviru pa bi mu komšija i kafu skuvao i doneo. Tako da molim studenta da svira nešto konkretno

  9. Ako su ga baš toliko puta prijavljivali očigledno je da se zaista preglasno čuje. Za tolike godine mogao je da se pozabavi izolacijom sobe u kojoj svira, ako je profesionalac onda ta soba treba da je studio, a ne soba. Sve se može uz malo truda i ne previše ulaganja.

      1. 🙂 Ja lično imam klavir u kući i sviram ga svakodnevno, dobro znam kako se čuje u komšiluku. Profesionalno sviranje zahteva vežbanje od minimum šest sati na dan, dakle – izolacija sobe, slušalice ili studio, ako živiš u zgradi a ne u šumi.

  10. ocigledno nije shvatio da je osnovna civilizacijska norma postovanje i obzir prema drugima.nema sumnje da zna da prebira po dirkama ali njegov nivo kulture mu ne dozvoljava da vidi dalje od svog nosa.koja su interesovanja komsiluka njega ocito ne interesuje.nemojmo isticanjem njegove vestine nipodastavati nivo obrazovanja i socijalni status njegove okoline…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.