Tamara SkrozzaFoto: FoNet/Nenad Ðorđević

Grupa mladih novinara i novinarki, polaznika Škole digitalnog novinarstva Slavko Ćuruvija fondacije, pozvala je danas institucije da zaštite novinarku agencije FoNet Tamaru Skrozzu od „hajke provladinih medija“.

Polaznici svih devet generacija Škole digitalnog novinarstva upozorili su da su optužbe koje su pojedini mediji izneli protiv Skrozze „opasne i neosnovane“.

„Svedoci smo orkestrirane hajke provladinih medija koji obmanjuju javnost i sprovode kampanju blaćenja novinarke Tamare Skrozze. Tamara je naša učiteljica medijske etike, koja je na nas prenela beskrajno važno znanje, zahvaljujući kom danas etično i profesionalno obavljamo novinarski poziv“, naveli su mladi novinari.

U saopštenju su nazvali Skrozzu „čuvarkom ljudskog dostojanstva i integriteta u medijima“, te naveli da je ona „neko ko se uvek bori za medijsku etiku“.

„Tamara Skrozza je za nas predstavljala ključnu figuru u Školi digitalnog novinarstva Slavko Ćuruvija fondacije, a njen doprinos unapređenju profesionalnih standarda i novinarske etike je neprocenjiv“, stoji u saopštenju koje je potpisalo 50 polaznika Škole digitalnog novinarstva.

amara

Skrozza je početkom juna u emisiji „Da sam ja neko“ na TV N1, rekla da je od 6. oktobra 2000. godine Srbija trebalo da bude potpuno drugačija, bez ljudi koji su do tada bili deo vlasti.

„Da je ta noć (između 5. i 6. oktobra) bila drugačija, i da smo se probudili u jednoj drugačijoj Srbiji, Srbiji bez nekih ljudi, mislim da bi ovo danas bilo sasvim druga priča, a mi zapravo živimo devedesete (godine prošlog veka)“, rekla je Skrozza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari