Prethodnih desetak dana u Požarevcu se sa brojnih strana čuju optužbe na račun predsednika FK Mladi radnik Veljka Albunovića, zbog višemilionskih dugova u ovom klubu. Po lokalnim medijima i na Fejsbuku, Albunović se proziva zbog blokade računa, poreske utaje i uništavanja Škole fudbala.

Albunović je na čelo Mladog radnika došao u januaru 2012. godine umesto dr Zvonimira Blagojevića, tadašnjeg direktora „Toplifikacije“.

– Novo rukovodstvo čeka mukotrpan posao na konsolidaciji kluba, i njegovog vraćanja u vrh srpskog fudbala – rekao je Albunović nakon preuzimanja čelne funkcije u Mladom radniku, koji se danas takmiči u Srpskoj ligi Zapad.

Međutim, dve godine kasnije, račun kluba je blokiran zbog poreskog duga od 42 miliona, a omladinska Škola fudbala ne radi. Osim toga, rukovodstvo je u oktobru prošle godine registrovalo novi klub, pod nazivom Omladinsko pionirski klub Mladi radnik 2013. Na lokalnoj TV „Duga“ Albunovića je u utorak uveče prozvao i Dejan Krstić, član Gradskog veća zadužen za nevladine organizacije i udruženja građana, kojima pripadaju i sportski klubovi.

– Račun „Mladog radnika“ je blokiran jer Albunović nije uplaćivao reprogram poreskog duga od 42 miliona, koji će sada, nakon dva meseca, izaći na preko 50 miliona – rekao je Krstić.

On je dodao da se ukupan dug kluba sada popeo na preko 70 miliona.

– Za prethodne dve godine, klub je potrošio oko 44 miliona iz gradskog budžeta, plus novac od javnih preduzeća i privatnih donatora i uvećao svoj dug za oko 20 miliona – kazao je Krstić. On je dodao da je Albunović osnovao i omladinski klub koji nema ni igrače, ni trenere, iako već postoji uspešna omladinska Škola fudbala.

– Šta je tim potezom hteo, to samo on zna. Da li namerava da se preko tog kluba obavljaju plaćanja za Mladi radnik, ili tu ima nekih drugih ciljeva, nije mi poznato – rekao je Krstić.

Sve navedene optužbe Albunović je odbacio i smatra ih zlonamernim.

– Neki su godinama parazitski živeli na račun Mladog radnika, pa sad, kad nema para, iznose optužbe na moj račun. Pošto sam od prethodnog rukovodstva zatekao velike dugove, a budžet kluba se smanjuje, neophodna je njegova nova struktura. O tome će biti reči na narednoj skupštinskoj sednici, zakazanoj za 18. februar. Tada će se doneti odluka i o nekim otkazima jer, ako jedna Crvena zvezda može da smanji broj zaposlenih sa 162 na 80, može i Mladi radnik – rekao je Albunović.

Krivična prijava

Višem javnom tužilaštvu u decembru je podneta krivična prijava protiv Albunovića, potpisana od strane grupe zaposlenih u FK Mladi radnik. U ovoj prijavi, koja je kasnije prosleđena Osnovnom javnom tužilaštvu, Albunović se optužuje za brojne malverzacije, uz zahtev da ga tužilac krivično procesuira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari