Oko 180 učenika iz Niša i Knjaževca vratili su se u subotu iz Dečijeg sportskog kampa „Aleksandra“ u Kavali u Grčkoj autobusom koji su zakupili njihovi treneri i profesori svojim novcem nakon što su saznali da je organizatorka ovog aranžmana Tanja J. (42) iz Niša uhapšena zbog sumnje za prevaru.


Treneri i profesori su po dolasku u Niš kazali da su uspeli da sakupe 3.000 evra koje su članovi njihovih porodica uplatili turističkoj agenciji preko koje je Tanja J. organizovala letovanje za mlade sportiste, na osnovu odobrenja koje je dobila od grčkog kampa „Aleksandra“. Novac su prikupili kada su čuli da je Tanja prošlog petka uhapšena i da agenciji nije uplatila novac za povratak ove grupe učenika. Oni su kazali da im je grad Niš ponudio pomoć za povratak, ali da je u tom trenutku problem već bio rešen.

Tanja J. je uhapšena zbog sumnje da je preko sportskih klubova i škola organizovala odlazak dece iz nekoliko gradova u Srbiji u kamp u Kavali i tom prilikom protivpravno zadržala za sebe 50.000 evra koje su joj uplatili roditelji 250 dece, plaćajući letovanje po 200 evra po detetu. Niška policija je saopštila da je u poslednjem trenutku sprečila da prošlog petka uveče u ovaj kamp otputuje novih 250 učenika iz Niša, Knjaževca i Surdilice, dodajući da je za 12. avgust ove godine bio planiran i odlazak sledeće grupe od stotinu dece, iz Niša, Prokuplja i Beograda, za koji je osumnjičena takođe naplatila 20.000 evra.

Prema nezvaničnim informacijama, roditelji su navodno davali novac trenerima i profesorima u gotovom ili u ratama, uglavnom bez priznanica o plaćanju, a oni su ga prosleđivali Tanji, koja navodno nije imala potpisan ugovor sa kampom u Kavali. Osumnjičena je kampu uplatila samo deo prispelog novca, a nedavno je od roditelja navodno tražila i dodatnih 50 evra po detetu, pošto je grčki kamp „podigao cenu aranžmana“.

Oprečne informacije

Prema nezvaničnim informacijama, Tanja J. je po privođenju rekla da je odbila da vlasniku grčkog kampa „Aleksandra“ uplati sva sredstva nakon što joj je on saopštio da je povećao cenu aranžmana. Ona nije umela precizno da objasni zašto u tom slučaju novac nije vratila roditeljima, niti gde je ostatak novca, pošto je posedovala još samo manji iznos, rekli su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari