Realizacijom projekta pod nazivom „Mladi su zakon“, mladi sa sjevera Crne Gore imaće priliku da se upoznaju sa Nacrtom zakona o mladima i mogućnost da daju svoje sugestije.

Kroz organizovane radionice, pored Nacrta zakona o mladima, biće predstavljen i primjer dobre prakse sistematskog rada sa mladima kroz primjer u Pljevljima, u kojoj je usvojen Akcioni plan za mlade, otvorena Kancelarije za mlade, formiran Savjet mladih, održava se Festival mladih i otvara se Omladinski klub u opštini Pljevlja. Priliku da promoviše svoj rad i mogućnosti imaće i „Crnogorski omladinski forum“, koja pretenduje da bude krovna organizacija mladih u Crnoj Gori. U sklopu projekta biće održan i IV Festival mladih „Multimedijalni fest“ u Pljevljima. Pravo učešća na Festivalu imaće svi mladi sa sjevera Crne Gore. Projekat se realizuje u partnerstvu sa Upravom za mlade i sport Crne Gore.

Projekat je podržava Fond za aktivno građanstvo, a realizuje se uz finansijsku podršku Evropske unije, kroz program „Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava“.

Projekat se realizuje od juna do decembra, a realizuje ga NVO „Da zaživi selo“ iz Pljevalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari