Mladi u Srbiji više veruju vojsci i policiji nego Vulinu i Stefanoviću

Šta je pokazalo istraživanje o položaju i potrebama mladih u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Statistika jeste da se zabrinemo, ali iste su statističke brojke i u susednim razvijenim zemljama, Mađarskoj, Rumuniji, Slovačkoj, Sloveniji….

  2. Zanimljivo je uvek kad se rezultati nekih istraživanja objave da se nikad ne objavi koliki je uzorak na kome je istraživanje rađeno i iz kog dela države ili delova je uzet. Ono što je isto bitnije od samog istraživanja šta svi oni preduzimaju da te probleme reše ili barem ublaže, ili znaju samo da kritikuju rad predsenika, vlade i drugih ljudi koji su na čelu države.

  3. Vojska i policija su pre svega institucije ove države, a Vuli, Stefanović i ostali ministri su tu samo prolazne ličnosti i naravno da građani i treba da veruju u institucije ove države.

  4. Da je neko pitao starije generacije da li bi odlazili u svet kao ova omladina danas zasigurno bi odgovor bi da bi želeli da odu pod ovakvim uslovima, i nije tačno da odlaze samo visokoobrazovani mladi, već svi mladi putuju po svetu i rade sezonski po nekoliko meseci pa se vrate, jako je mali broj mladih stručnjaka koji u inostranstvu rade svoj posao ono za šta su se školovali pa se zbog toga ne vraćaju, uglavnom rade svakojake poslove, ali svi sa kojima sam bila u prilici da razgovaram imaju plan da nekoliko godina rade u inostanstvu i da se obavezno vrate u Srbiju. Tako da ta fama kako mladi beže je propaganda opozicije u čije vreme je takođe omladina masovno odlazila na rad na razne strane sveta pa onda nisu pravili kampanju da se mladi „iseljavaju“ zbog režima.

  5. Kakvo poredjenje. Vise veruju i Mikiju Mausu i Paji Patku nego Vulinu i dr Nesi. Madaaaa Vulin malo i lici na Miki Mausa i kao da je veci rodjak od misa.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.