Mlade reprezentacije Srbije i Farskih Ostrva sastaće se danas (16.30) na nedavno rekonstruisanom gradskom stadionu u Užicu u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013. godine. Ovom utakmicom i prigodnim programom zvanično će biti otvoren sportski objekat u čiju rekonstrukciju su Vlada Srbije i grad uložili po 110 miliona dinara.


Obe ekipe su pre nekoliko dana stigle na Zlatibor. Fudbaleri Srbije su bili u hotelu „Olimp“, a Farani u hotelu „Palisad“. Jankovićevi izabranici iskoristili su svoj termin za trening na užičkom stadionu, a juče je to učinila i gostujuća reprezentacija.

– Očekujem pobedu i tri boda. Verujem da ćemo imati bolju realizaciju nego protiv Severne Irske u Novom Sadu i više koncentracije u završnici akcija – izjavio je selektor mlade srpske reprezentacije Aleksandar Janković i dodao da očekuje dobru igru i veliku podršku Užičana.

– Pred nama je još jedno iskušenje i svi očekujemo pobedu u novom i fenomenalnom sportskom objektu u Užicu – istakao je Janković, naglasivši da je teren odličan.

Govoreći o taktici svoje ekipe, on je rekao da „tu nema mnogo filozofije“ te da očekuje pobedu, igru sa boljom realizacijom, više preciznosti i koncentracije u samoj završnici meča. On nije želeo da otkrije moguće promene u timu u odnosu na onaj koji je grao protiv Severne Irske, ali je objasnio da će „promena biti u zavisnosti od fizičkog stanja igrača“, a potom naveo da očekuje i „dobar odnos sa publikom“ te da mlada reprezentacija ima dovoljno borbenosti da privuče gledaoce koji bi trebalo da budu veoma značajna podrška.

– Nestrpljivi smo, željni novih pobeda i susreta sa užičkom publikom. Pozitivno je to što su oživeli mnogi fudbalski centri u Srbiji, poput Užica, a na stadionima je sve više publike. Užice se vratilo na velika vrata na fudbalsku scenu, a na nama je da uložimo sav napor da pobedom nagradimo navijače za podršku – poručio je Janković.

I Slobodan Medojević, kapiten reprezentacije, iskazuje optimizam, nadajući se drugoj uzastopnoj pobedi, ali dodaje da Farane ne bi trebalo potceniti.

– Imamo bolji tim od Farana, ali neće biti mesta potcenjivanju. Protiv Severnih Iraca bilo je dobrih strana u našoj igri, ali i grešaka koje se mogu ispraviti. U Užicu moramo igrati maksimalno ozbiljno i odgovorno i sa šest bodova završiti prve dve kvalifikacione utakmice – rekao je Medojević.

Inače, prva utakmica na prepunom rekonstruisanom stadionu u Užicu, koji je kapaciteta 10.000 mesta, odigrana je 21. avgusta ove godine, kada je domaći superligaš Sloboda Point Sevojno pobedio ekipu Partizana sa 2:1.

Za utakmicu mladih reprezentacija Srbije i Farskih Ostrva vlada veliko interesovanje, pa je u prodaju pušteno 5.700 ulaznica. Ulaznica za istočnu tribinu košta 400, a za istočnu 300 dinara. Policijska uprava Užice podsetila je da će stadion pre, za vreme i tokom utakmice biti pod video nadzorom i obavestila građane da najkasnije do 10.00 na dan utakmice uklone vozila sa parkirališta ispred stadiona.

Defile sportista

Prema protokolu od 16 do 16.20 na stadionu je predviđen defile članova svih sportskih klubova iz Užica. Nakon toga, uslediće zvanično otvaranje tako što će svečanu vrpcu zajedno preseći osmogodišnja Aleksandra Kostić, članica Atletskog kluba „Mladost“, i dvanaestogodišnji Savo Rašković, član Škole fudbala FK Sloboda Point Sevojno.

Užičko gostoprimstvo

– Nadam se da će utakmica dokazati užičko gostoprimstvo i da će biti potvrda da ispunjavamo sve uslove i za druga značajna međunarodna takmičenja – rekao je Ilija Mićović, član Gradskog veća za sport, dodavši da je pri kraju izgradnja atletske staze te da će prihod od utakmice biti iskorišćen za nabavku i postavljanje reflektora na stadionu, što će uskoro biti uslov za odigravanje utakmica Jelen Superlige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari