Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić, optužen za genocid u BiH, zahvalio se juče Haškom tribunalu i njegovom medicinskom osoblju što su mu „spasili život“ i „izvukli ga iz groba“.

Na kraju rasprave o njegovom zdravstvenom stanju, tokom koje je svedočio lekar iz sudskog pritvora Paulus Falke, Mladić je rekao:

„Gospodine doktore Falke, vama, vašem timu, svom osoblju u pritvoru, koje me prati, obezbeđuje, posmatra, pregleda, razgleda, danju i noću, svom medicinskom osoblju u pritvorskoj jedinici koje me je lečilo i u bolnici Bronov, duboko se klanjam i sve pozdravljam kao ljude koji ste me izvukli sa obe noge iz groba. Da nije bilo vaše pažnje, lekova i božje volje, odavno bih ja bio kod Svetog Petra.“

Napominjući da „mora da pohvali i Tribunal“, iako je o njemu ružno govorio, Mladić je kazao: „Da nisam ovde došao, davno bih bio u večnim lovištima. Duboko se svima zahvaljujem, od čistačice do vlasnika do Bronova, spasili ste mi život, hvala vam.“

Doktor Falke prethodno je preporučio sudijama da radnu nedelju u procesu Mladiću smanje sa pet na četiri dana zbog narušenog zdravlja optuženog. Lekar sudskog pritvora precizirao je da je stanje Mladića – koji je u prošlosti preživeo tri moždana udara – „stabilno“ i da nema promena nagore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari