„Ispirali su mi levo uvo dok mi je rastao tumor u glavi“: Ispovest mladića iz Niša koji je posle sedam godina lečenja saznao pravu dijagnozu

Ostavite komentar


  1. Mozda je problem u tome sto sve zdravstvene ustanove u Nisu vode ljudi koji su vec godinama morali da budu u starosnoj penziji. Ali SVE! Dieektor DZ gde je načinjen ovaj previd ima 70+ godina. Riba od glave smrdi!

  2. Krivične prijave ne treba podnositi protiv lekara,nego miniszarstva zdravlja i izvršne vlast koji su doveli zdravstvenu zastitu i organizaciju zdravstvene službe u katastrofalno stanje i biće sve gore.Lečenje adekvatno je kod privatnika i to takođe kod lekara sa preporukom.Ali ko sve u Srbiji ima pare za to.Expo i Nacionalni stadion su prioriteti.

  3. Zašto samo otorinolaringolozima prijave? Ako je dečko od 16 godina imao i tegobe u vidu migrena, glavobolja, trebalo je da ga lekar opšte medicine uputi odmah i neurologu, neurohirurgu. Ranije bi se tražila radiološka dijagnostika glave (skener ili magnet). Otorinolaringolozi su jedna vrsta specijaliste, trebalo je da ga gledaju i drugi specijalisti. Jesu oni krivi što nije bilo termina za magnetnu rezonancu kada je neurolog tražio istu? I pedijatri/lekari opšte prakse imaju svoju odgovornost. Otorinolaringolozi ne leče migrene, ne bave se glavoboljama. Neurinom je veoma podmukla bolest, audiometrija je bila uredna kako je napisano, skener je bio uredan. I da su ranije radili audiometriju (trebalo je svakako), očigledno bi bila uredna. Ali svakako odgovornost nije samo na otorinolaringolozima.

  4. Ama ne, pobogu, niko nije kriv, to je samo deo globalne agende sprocu doktora i medicinskog osoblja\s.

  5. Cela zemlja je u raspadu Možda bi trebalo angažovati drugorazredne kineske doktore da nas leče već kad su u skoro svim segmentima države Sigurno bi bilo manje mrtvih i veći postotak izlečenih A ove naše što ih je toliko diplomiralo zadnjih godina poslati kod njih na doškolovavanje,pa koji prodje taj će sigurno biti dobar jer sa ovim znanjem koje trenutno imaju na zapadu ne bi ni za tehničara prošli

  6. Nestrucnost,neznanje i nepustanje u dubinu problema! Kako je se ovaj mladi covek namucio,napatio to on samo zna! Zelim mu svu srecu ovog sveta!

  7. Kakav pakao!!! Zelim puno srece, brzo ozdravljenje i lak oporavak! Svaka mu cast sto je smogao snage da se bavi drzavnim anomalijama za dobro buducih pacijenata!

  8. Nažalost, imam sličan doživljaj iz ŠIbenika. Uho, cerumen, pa egzostoz. Bilo je pranja uha bar pet puta. Stavljanja vrpce sa antibioticima. Na kraju preporuka za operaciju egzostoza. Mučio sam se skoro godinu dan s probadanjem u uhu, te se odlučih na pregled u KBC Split. Mladi doktor, pomalo sam sumnjičav, ali on me prvi posjedne i pregleda kamerom kroz nosnu šupljinu. I odmah kaže, “ gospodine, hitno na operaciju“ . Karcinom larinksa. Operiran sam, nažalost prekasno, ali taj doktor je učinio što je bilo najbolje moguće. Želim reći, nesreća je doći kod doktora koji to ustvari nije. Površnost iz ŠIbenika mi je uništila ostatak života. Mislim da ću ići tužbom protiv ORL doktorice i kolege joj.

  9. Pored EXPA, rudnika litijuma, Beograda na vodi, onolikih stadiona, letećih taksija, oćete još i termine za magnetnu rezonancu?! Doktore Smrt… pardon, gospodine Ministre, koliko god da nam je drago što ste baš Vi na čelu našeg zdravstvenog sistema toliko nam je i krivo što niste više operativac na terenu, Vi biste umeli sa ovom stokom alavom i nezasitom.

  10. Nije tačno da tek diplomirani lekari ne znaju ništa. Moje mlade kolega se na zapadu odlično snalaze

  11. Da je tumor otkriven ranije doktori bi nalagali njegovo neuroradiološko praćenje na magnetnoj rezonanci i u nekom trenutku bi morao na operaciju. U ovakvim slučajevima jedino lečenje je hirurško, a kao posledica takve operacije bi mogao da bude gubitak sluha jer tumor raste oko nerva i nekada je nemoguće ukloniti ga bez oštećenja samog nerva. Bilo bi dobro da je tumor ranije otkriven, ali posledice po pacijenta se ne bi razlikovale, a bilo bi dobro i da su novinari konsultovali nekog od ORL specijalista ili neurohirurga radi objektivnog izveštavanja. Ovako jednostran članak liči na hajku što ne priliči Danas-u. Nadam se da će te objaviti ovaj komentar.

  12. ovo je jezivo, ja sam šokiran…dečko dragi, želim ti uspešnu operaciju, brz oporavak i da sudski odereš srpsko zdravstvo i sa tim novcem beži odavde, život je pred tobom

  13. Takva oboljenja se nose od rođenja i razvijaju se celog života. Teško se mogu dijagnostikovati pre nego što naprave probleme… Nisu lekari čarobnjaci. Najiskrenije želim čoveku uspešnu operaciju i ozdravljenje.

  14. U normalnoj drzavi neko bi izgubio licencu, pod uslovom da nije kupio doplomu.

  15. Gadna mi je izjava u jednom komentaru: nisu lekari čarobnjaci. Na šta se to odnosi? na onog koji tek treba da se ga operiše i da nema nikakve posledice. Na njih mislite da nisu čarobnjaci. Sramota kakav komentar da se opravda nepotizam, javašlug i nestručnost da 6 godina pogrešno leče MLADOG čoveka. A posle stite jedan drugog.

  16. Žao mi je dečka, želim mu da što pre ozdravi. Što se tiče dijagnostike, ona je baš takva kakva je država. Nema dovoljno lekara, odlaze u inostranstvo, ostaju penzioneri, a kada oni ne budu mogli da rade, nastupiće potpuni slom zdravstvenog sistema. Magnetna rezonanca je teško dostupna, ali ne vidim šta će nam, imamo stadione, leteće automobile, delfine… Čak i da ima dovoljno aparata za magnetnu rezonancu, nema dovoljno stručnjaka da snimak protumače… Al“ narod zadovoljan, uzima po dve crvene, „povećanje“ plate, penzije, radno mesto u nekom komunalnom preduzeću… Sve dok ne zaigra mečka pred vratima. Tada je kasno. Tada tužiš lekara koji ti je napisao da treba da uradiš magnet, ali nisi ga uradio.

  17. Jadna je i bedna ova naša Srbija,kao i njeno zdravstvo.Želim Vam svako dobro.

  18. Za svakog „doktora“ koji govori da bi morala operacija da je uočen manji, mišljenje nauke jeste da su rizici po sluh i lice mnogo manji dok je tumor manji, kao i dok je sluh uredan.

    Ujedno, da je bio manji, mogao je na gama nož sa minimalnim posledicama. Sada, sa ovom veličinom bi gama nožem rizikovao hidrocefalus!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.