General Ratko Mladić prebačen je juče u bolnicu u Hagu, nakon što mu je pozlilo u sudnici Haškog tribunala. „Mladić je na putu za bolnicu, gde je upućen iz predostrožnosti“, izjavila je predstavnica suda Nerma Jelačić.


Juče ujutru na početku trećeg dana u kome tužilaštvo iznosi dokaze, dok je advokat Branko Lukić unakrsno ispitivao svedoka optužbe Dejvida Harlanda, Mladić je prvo zatražio pauzu, a onda je glavu oslonio na obe ruke. Lukić je sudiji rekao da se Mladić ne oseća dobro, a predsedavajući sudija Alfons Ori dao je pauzu i naložio da bude pozvano medicinsko osoblje. Zastori između sudnice i galerije za javnost potom su spušteni, a general je izveden iz sudnice. Sudija Ori je izjavio da je Mladića prvo pregledala medicinska sestra, a onda je odlučeno da su mu potrebni dodatni pregledi.

Mladić je imao više zdravstvenih problema od hapšenja krajem maja prošle godine, ali je njegovo zdravstveno stanje znatno popravljeno otkako se našao u pritvoru Tribunala, što je i sam potvrdio u jednom obraćanju sudu. Pre hapšenja, general je preživeo tri moždana udara. Tribunal ne objavljuje podatke o zdravlju pritvorenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari