Mnogo je pravila koja "prozivaju" nastavnike

* U našem društvu deci se ne šalju poruke kojima se vrednuje znanje i uloženi trud
Biljana Radović, psihološkinja u Gimnaziji "20. oktobar" u Bačkoj Palanci

Ostavite komentar


  1. Trebalo bi pitati Biljanu Radović psihološkinju šta ona ima da kaže o svojoj psihološkoj struci pošto je za to jedino kompetentna. Uvek se psiholozi postavljaju iznad nastavnika i zdravstvenih radnika, kako u školi tako i u javnom životu. a realno su laici i ne mogu da izdrže u učionici ni dva časa. Školska psihologija je precenjena. Zakazala je više puta do sad i trebalo bi javno govoriti o tome da su nam sve ove reforme obrazovanja uveli prihološki beogradski klanovi i njiovi sledbenici. Poštovani psiholozi, najljubaznije vas molim da se bavite nasiljem u školama, izadjite iz kancelarija, nemojte samo tračati o nastavnicima.

    1. Poštovani Slobodane,
      nisam sigurna da ste pažljivo čitali članak jer, da jeste, shvatili biste da je sve što sam rekla upravo odbrana nastavničke profesije. A dala sam sebi za pravo jer sam 30 godina u školi, a od toga sam 16 godina bila u nastavi. Žao mi je što imate loše iskustvo sa psiholozima. Trebalo bi da budemo na zajedničkom zadatku.

  2. Sta ce mo said nastavnicima koji na casu razgovaraju telefonom I igraju igrice.
    Zabraniti telefone nastavnicima na casu a deci da uopste nose u skolu.

  3. Moja cerka uci i svaku ocenu je zasluzila, ali joj bude krivo kada deca koja su potpuno nezainteresovana za skolu, ne uce i znanje im je minorno – ponekad imaju bolje ocene jer – ne samo da rade navedeno u tekstu, vec koriste tehniku i tehnologiju (uglavnom mob.telefone) da kontrolne fotografisu, salju pitanja i odgovore (moje dete nema telefon koji te stvari podrzava /i drustvene mreze i sl./ vec samo sa osnovnim funkcijama)… Ko prvi ima kontrolni ili pismeni – siri dalje po odeljenjima. U jednom trenutku moje dete je bilo jedino koje nije imalo odgovore (NE pitanja) iz biologije, srecom ucila je i dobila odlicnu ocenu, a devojcica iz odeljenja koja je i sirila informacije – toliko nije ucila da nije znala ni priblizno koji odgovor ide uz koje pitanje! Meni samo nije jasno kad nastavniku deca sa dvojkama i trojkama, ili kecevima preko cele godine urade savrseno neku pisanu vezbu (upravo to sto pisete 99% dece iz odeljenja) – kako taj nastavnik dodatno ne proveri znanje dece? Po meni bi bilo za proveru i kada je rekordno visok rezultat – to je u danasnje vreme jos "sumnjivije". Jedna nastavnica je promenila redosled pitanja podelila realnije ocene, ali nije ispitala situaciju u kojoj deca daju odgovore kao na kontrolnom u drugom odeljenju koje je 1. imalo vezbu?!

  4. Хахахаха, јавила се права… Кад је требала да замењује колегиницу, она је била та која је бежала с часова. Изоставила је само чињеницу да она и директор врше највећи притисак да најгора деца пролазе…

  5. Pedagogija je pala u vodu onog trenutka kada je predsednik Srbije, Tomislav Nikolić obznanio da je kupio diplomu jer pred milionskim auditorijumom nije znao da kaže na kojim predmetima je diplomirao. Ne zna ni danas. Znali su to i birači, ali je par miliona njih glasalo za njega. Nastavilo se s kupljenim diplomama i plagijatima, čak širom otvarenim vratima pri zapošljavanju. Deca danas uče da bi odmah otišla iz Srbije i tu ne pomažu ni profesori. ni psiholozi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.