Mobilizacija građana za samoodbranu 1

U otvorenom amfiteatru na keju pored Nišave sutra će biti održana tribina „Građanin pod udarom sistema“, na kojoj će učestvovati predstavnici članica Građanskog fronta Srbije – Udruženi pokret slobodnih stanara iz Niša (UPSS), Lokalni front Kraljevo, Ne da(vi)mo Beograd i Podržimo RTV iz Novog Sada, kao i predstavnici Vojnog suindikata Srbije i Policijskog sindikata Srbije.

 Tribina počinje u 18 časova.

– Svako od učesnika tribine izneće sopstvena iskustva u borbi za javni interes i interese građana, a svi zajedno pokušaćemo da mobilišemo građane na samoodbranu, odnosno da ih motivišemo da preuzmu inicijativu kako bi odbranili svoje živote od štetočinskog sistema. Očigledno je da polako dolazi do smene postojećeg političkog poretka- političko polje sve više zauzimaju građanska udruženja, pokreti i inicijative, umesto političkih partija, koje su bile dominantne. UPSS će predložiti da se ovakve tribine održavaju u svim gradovima u kojima su sedišta članica Građanskog fronta, kao i drugih učesnika naše prve tribine – kaže Đokica Jovanović, osnivač i član Upravnog odbora UPSS-a, koji je organizator prve tribine.

Na tribini će osim Jovanovića govoriti i Sanja Kljajić, iz Podrži RTV, Predrag Voštinić, iz Lokalnog fronta Kraljevo, Robert Kozma i Radomir Lazović, iz Ne da(vi)mo Beograd, Veljko Mijailović, iz Policijskog sindikata Srbije i Novica Antić, iz Vojnog sindikata Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari