Na graničnom prelazu u Dobrakovu, prema Srbiji, u toku je izrada takozvanog širokog iskopa za postavljanje objekata granične policije, carine i špedicije i postavljanju potpornih zidova.

U ime izvođača radova Integral Inžinjeringa iz Banja Luke, projekat menadžer Mile Džafić ističe da će biti izgrađen moderan granični prelaz sa svim sadržajima.

– Iz pravca Crne Gore biće urađene tri, a iz pravca Srbije četiri saobraćajne trake. Biće urađena nova vaga za teretna vozila i novi objekat za smještaj carinskih službi, kaže Džafić, ističući da je do sada ugrađeno oko 1.700 kubika betona i da je iskopano i odvezeno oko 13.000 kubika zemlje.

– To je priprema za postavljanje tri objekta za carinske službe i kada uradimo te objekte slijedi izrada saobraćajnica, kaže Džafić.

Inače, osim ovog radi se granični prelaz i u Dračenovcu kod Rožaja, a finansijer svih radova je Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, Vlada Crne Gore i opštine Bijelo Polje i Rožaje. Ukupna vrijednost radova iznosi više od tri miliona evra.

Na graničnom prelazu u Dobrakovu biće izgrađeno oko 1.500 kvadrata administrativnog prostora, gdje se mogu kvalitetno smjestiti sve granične službe, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta rada i efikasnosti na granici. U toku ove izgradnje regulisan je i protok saobraćaja, tako da nema većih smetnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari