Posle kiparskog AEL-a i norveški Tromso pokazao je fudbalerima Partizana, onima koji ih vode i upravi kluba, da su u ovom trenutku svi na gomili daleko od evropskog vrha, ali su dva pogotka na strani ostavila srpskog šampiona u igri za Ligu Evrope – 3:2 (1:1).

Tromso – Partizan 3:2 (1:1)

STADION: Alfhajm. GLEDALACA: 5.000. SUDIJA: Robert Šegenhofer (Austrija). STRELCI: Prijović 37, Bjork 77, Mbođi 80 – S. Marković 42, Mitrović 82.

TROMSO: Salman, Mbođi, Bjork, Kopinen, Sis (od 79. Indestad), Drage, Jensen, Andersen (od 72. Bendinksen) , Kristijanse, Ondrašek, Prijović (od 63. Johansen).

PARTIZAN: Stojković, Aksentijević, Miljković, Ivanov, Volkov, Kamara, Babović (od 80. S. Ilić), S, Marković (od 89. Smiljanić), L. Marković, Tomić, S, Šćepović (od 57. Mitrović).

 

Mogli su crno-beli i do remija, pa i pobede u meču problematčnog kvaliteta, da je napadački par L. Marković – S. Šćepović, u još nekorišćenoj formaciji 4-4-2, učinio što je morao uraditi u dve zicer prilike, ali i da pretrpe najteži od četiri poraza od početka sezone, da prinudni štoper Miljković u par navrata nije izbacio loptu sa gol linije i izblokirao više opasnih šuteva, a jedan udarac završio na stativi. Sada imaju nedelju dana nade u puno bolju realizaciju u revanšu i isto toliko velike brige zbog povremeno očajnih reakcija odbrane, koja je sinoć sva tri puta kapitulirala posle prekida.

Nisu gosti iz Beograda dozvolili domaćinu iz Trondhajma da drži loptu u vazduhu, ali nisu uspeli ni da se nametnu kao gospodari terena. Naprotiv. Tek za nijansu ubedljiviji protivnik u talasima je opsedao prostor ispred Stojkovića i „poentirao“. Uvek glavom i uz blede poglede statičnih čuvara. Prvo preko Švajcarca našeg porekla Aleksandra Prijovića (37. minut), pa zahvaljujući Norvežaninu Bjorku (77) i na kraju veštom reakcijom Senegalca Mbođija (80). Na sreću onih kojima je Partizan na srcu, „parni valjak“ je dva puta uhvatio priključak i, kada se podvuče crta, ipak zadržao realne šanse za prolaz u manje atraktivnije i isplativije UEFA takmičenje. Čest golgeterski kec iz rukava Saša Marković je, iako po vokaciji zadnji vezni, glavom izbliza sjajno reagovao na odličan centaršut Volkova (42), a 18 godina stari špic Aleksandar Mitrović, istim delom tela, u padu, evropskim prvencem ukrasio sjajno dodavanje L. Markovića (80).

Za radovanje na kraju balade potrebno je, međutim, mnogo više od nekoliko individualnih i timskih bljeskova. Čak i za eliminaciju skromnog Tromsa.

Vermezović: Ostvarili cilj

– Ostvarili smo cilj. Igrali smo dobro u većem delu meča, ali smo primili golove posle neshvatljivih propusta kod prekida. Znali smo da je to njihovo glavno oružje, ali Bože moj, greške su sastavni deo fudbala i ispravićemo ih do revanša – tvrdi trener našeg tima Vladimir Vermezović.

Hemgo: Dobar rezultat za nas

– Ovo je svakako dobar rezultat za nas, jer mi volimo da igramo u gostima. Siguran sam da nas u Beogradu, u kojem sam već bio s našom mladom reprezentacijom, čeka teška utakmica, ali mi se radujemo revanšu – veruje i u konačni uspeh Tromsov strateg Per-Matijas Hemgo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari