Moguć još jedan talas obolelih od korone

Svetska zdravstvena organizacija upozorava da epidemija nije završena

Ostavite komentar


  1. Najavljeni drugi talas epidemije plaši kako mene,tako i moju porodicu.Medjutim,pod tom najavom,malo uplašen pod stare dane,uputim se na sve apoteke u Beloj Crkvi da se pobrinem za maske i rukavice i izašao posramljen.U čemu je stvar? Pa kako imam malu mirovinu,kažu mi,da je cena maski 150 dinara,a rukavice 50 dinara.

    1. 200 komada obicnih onih kao najlon kesa rukavica kosta 100 do 200 dinara , to su one rukavice koje imate u radnjama ,one radnje koje drze do higijene i do potrosaca , a okacene su obicno oko tezgi sa povrcem ili kod gondola za hleb , takve rukavice odlicno vrse posao u vreme virusa i dobro ce Vas zastiti , maske su 100 dinara a i svaku tu masku mozete koristiti vise puta ako je po povratku kuci isprskate alkoholom i okacite do sledece upotrebe. Alkohol je najeftiniji u pojedinim vecim samouslugama. Treba kupovati 75% alkohol . Hidrogen 3% od njega ako ga razblazite u odredjenoj razmeri imacete jos vise koristi i odlicno dezinfekciono sredstvo koje ubija korona virus . Mozete napraviti sami dezinfekciono sredstvo i od izbeljivaca za ves , tako sto treba 3 kasike izbeljivaca ( hlora) pomesati sa 4 litra vode staviti sredstvo u flase sa prskalicama i prskati sa njim cipele pre ulaska u kucu kao i otirac . Kada psrkate sa tim sredstvom otvoriti prozore a naprskane cipele odneti na terasu . Sa ovim rastvorom sve povrsine koje treba da se dezinfikuju mogu se dezinfikovati tako sto se naprskana povrsina ne brise pet do deset minuta .

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.