Moguće da Rusi izađu iz humanitarnog centra

Kontroverze oko karaktera, statusa i budućnosti Srpsko-ruskog centra u Nišu

Ostavite komentar


  1. "Na ulazu u Centar nema stražara, a ulazi se bez bezbednosnih provera. Oko centra ne postoji ograda." To bi trebalo da znači da rusko-srpski centar čuvaju naši graničari!…

  2. "očistili od mina više od četiri miliona kvadratnih metara…"

    A? Ala zvuči?!
    A u stvari je 2 x 2 kilometra. 🙂

  3. "Ala zvuči?! A u stvari je 2 x 2 kilometra." Ma, idi begaj! Važno je da je saopštenje sročeno u maniru "iznenadjeni i uvredjeni", što bi trebalo da znači da su "pravoslavna slovenska bratja" podvili rep.

  4. Zasto niko nije naveo koliko kosta da nam drugi cuvaju nebo,niko od navodno proruskih stranaka .Zasto bi kupovali neke polovnjake ,a posle nemali akumulatore ili gorivo za iste ili ako su piloti bez dobre plate.Da ne duzim ako je jeftinije od kupovine i odrzavanje istih platiti da vam drugi cuvaju nebo eto resenja .Protiv koga ce mo upotrebiti krntije ,protiv Hrvata ne protiv NATO pakta jer su nam oni susedi,a oni imaju rakete za MIG29 znaci kao da ih nemas.Ako bi dali Rusima da cuvaju nase nebo onda bi oni zastitili svoje avione protiv avionskom odbranom,a to znaci bezbednost cele teritorije,a obaranje njihovog aviona znacilo bi rat sa Rusima .To niko ne bi zeleo,verujem kao ni sa NATOm.Nepostoji mala zemlja ciji budzet dozvoljava tako skupe investicije kao sto je kupovina aviona i hilokoptera,zato platite mnogo jaceg koji ce to raditi za vas jer kao mali iovako niste suvereni i samostalni zato ne glumite nego stedite .

  5. Sta ce nam oni tu!? Mi ne umemo da gasimo pozare ili spasavamo poplavljene!? Sta! Ruskim vatrogascima trebaju diplomatski pasosi!?

  6. "Zar nije Skupstina ta koja treba da donese odluku o Centru?" Da, ali i Rusi mogu jednostrano da se povuku, a za to naša Skupština nije nadležna.

  7. a koga je zapad pitao kada nas je bombardovao i kada je podmetao svoje marionete na vlast?

  8. Ja mislim da bi vas najbolje bilo ukinuti.
    Vase zlo je mnogo vece za ovaj narod koje vi propagirate.

  9. Ako smo neutralni onda bi trebalo: koliko na zapad , toliko i na istok . Taj centar smeta dvoličnom zapadu (SAD i EU). Onima koji su nas 1999 god bombardovali na osnovu lažnih i namontiranih optužbi ( Račak,Rambuje…). Onima koji su nam oteli deo teritorije i na njemu formirali jednu od najvećih vojnih baza van SAD, onima koji su nam bombardovanjem pobili više hiljada nedužnih građana, među kojima je bilo i dece. Oni koji su nam razorili zemlju, porušili fabrike, mostove i trajno zatrovali zemlju na kojoj živimo.Oni koji su inicirali raspad države u kojoj su živeli svi Srbi i tako poništili rezultate Prvog i Drugog svetskog rata i na taj način ponovo rasparčali Srpski narod i gurnuli ga da živi u tuđim državama:Hrvatskoj, BiH,Crnoj Gori i američkom Kosovu… Pa dokle? Humanitarni centar treba da ostane u Nišu, a ako nas cenjena EU, ipak za 5-10 godina bude želela primiti, onda možemo pregovarati io zatvaranju. A dotle, hajde da zatražimo od humanitaraca SAD i EU da nam isplate ratnu štetu od bombardovanja , a onda ni zatvaranje centra u Nišu ene bi bio problem.

Ostavite komentar


Društvo

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice 10

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je danas intervjuisana ministarka pravde Aljbulena Hadžiju, sa ciljem da razjasni njenu izjavu datu TV Dukađini, u emisiji "Debat plus" od 02.07.2024. godine u vezi sa mogućim sastancima i razgovorima sa tužiocima i sudijama za određene slučajeve, kao i njen post na društvenoj mreži Fejsbuk od 20.07.2024. godine u vezi sa bekstvima koja su se desila iz kosovskih zatvora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.