Veliki um Al Kaide Kalid Šeik Mohamed priznao je da je ubio američkog novinara Danijela Prla u Pakistanu 2002, izjavio je Pentagon. „Odsekao sam lično glavu, uz moje blagosloveno pravo američkom Jevrejinu Danijelu Prlu“, izjavio je on na saslušanju. Kalid Šeik Mohamed se nalazi u zatvoru Gvantanamo na Kubi.

Veliki um Al Kaide Kalid Šeik Mohamed priznao je da je ubio američkog novinara Danijela Prla u Pakistanu 2002, izjavio je Pentagon. „Odsekao sam lično glavu, uz moje blagosloveno pravo američkom Jevrejinu Danijelu Prlu“, izjavio je on na saslušanju. Kalid Šeik Mohamed se nalazi u zatvoru Gvantanamo na Kubi. On je prekjuče priznao da je odgovoran i za napade u SAD od 11. septembra 2001. kao i za mnoge druge napade.
Grupa za zaštitu ljudskih prava Amnesti internešnel apelovala je na obazrivost kada je reč o Mohamedovim saopštenjima, za koja kažu da ih je dao bez normalne pravne zaštite. “ Priznanje Kalida Mohameda nije dato u sudskoj zgradi, već tokom tajnog procesa koji zabranjuje advokate“, izjavio je portparol Amnesti internešnela u Velikoj Britaniji Majk Blekmur. „Pre ovih šest meseci koliko je u Gvantanamu, Mohamed je proveo u tajnom zatvoru CIA tri i po godine gde je bio podvrgnut torturi“.
Prl, reporter Vol strit džurnala otet je u Pakistanu 2002. Fotografije njegovog ubistva pojavile su se kasnije na Internet sajtu, ali identitet ubice nije bio jasan. Mohamed je dugo bio glavnoosumnjičeni za ovo ubistvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari