Moj krug prijatelja uglavnom čine Englezi, Škoti i Jugosloveni

Naši ljudi u svet: Danica Ilić, živi i radi u Londonu

Ostavite komentar


    1. Postoji.
      Evo ja sam jugosloven, rođen sam u jugoslaviji (jugo-slavija – zemlja na kojoj žive južni sloveni, kao skandinavija, zemlja na kojoj žive skandinavci). Jednostavno, bez filozofiranja.

      1. Ma ne postoje. To iz vas govori inat. Nisu postojali ni dok je Jugoslavija postojala, a kamoli sad kad je na smetljištu istorije, Bog da joj duši prosti.

  1. Dokle-god sam ziv, oni postoje. Pritom, ne idealizujem, jer je nasledje porazno samo po sebi. Niti sam narocito nostalgican, jer uvek verujem u bolje. Drugim recima verujem u Srbiju bez likova koji je unazadjuju, a sto zdusno cine vec 35 godina, spolja i iznutra. Jugosloveni nisu komunisti, monarhisti, vec svi oni koji vide dalje od svoje ulice.

  2. Jugosloveni su nestalan pojam, poput Evropljana.
    Svi se volimo i svi su isti i svi su „dobrodošli“ dok ne “ zagusti“ ili dok inamo para…
    E, kad to nedostane itekako nam postaje bitno ko smo i šta smo i ko koga “ hrani“…

  3. To je isto, kao da si otprilike rekla, da se družiš sa Marsovcima. Doduše, Mars kao teritorija postoji, a Jugoslavija – ni to.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.