„Moj sin i snaha spavaju pod mlazevima vode s plafona“: Stan u Leskovcu prokišnjava, upravnik zgrade kaže da nema novca za popravku krova

Ostavite komentar


  1. Gle čuda. Upravnik zgrade je bio i izvođač radova na izgradnji ove zgrade, a investitor je Fond solidarne stanbene izgradnje, gradska firma. Odavno je Upravnik zgrade „prisvojio“ krov, na taj način što je ogradio stepenište i onemogućio ostalim stanarima prilaz do krova, zato što su stanovi i prostorije na poslednjem spratu u vlasništvu njegove porodice. A i do zajedničkih prostorija, koje je prisvojio. Ova zgrada je „izgrađena na divlje“, bez građevinske dozvole, projekta, legalne upotrebne dozvole, a grad je ljudima protivzakonito prodao stanove. Sada su svi u problemu. Mnogo toga je ovde protiv zakona, a neki od stanara su i na sudu sa gradom zbog nepoštovanja zakona o planiranju i izgradnji. Još jedna „Leskovačka mućkalica“. A pravo, odnosno poštovanje zakona, je ovde poslednja rupa na svirali.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.