"Moja supruga je dobila otkaz dok su nam bebe bile u inkubatorima": Aktivista Mladen Vladić na protestu ispred RTS-a 1Foto: N1/screenshot

Stojim pred vama i ovim zdanjem RTS da podsetim na borbu koja traje godinama protiv korupcije, progona i nepravde, i nećemo se povući bez obzira na pretnje. Stojim ispred RTS koji nosi posebnu težinu za mene. Obećao sam istinu i ta istina ne treba da bude lepa ili ružna, ona treba da bude samo istina, rekao je na protestu ispred RTS Mladen Vladić iz organizacije „Ne damo Nu Dau“, jedan od privođenih aktivista iz Majdanpeka.

„Šestog oktobra 2010. centralni dnevnik RTS je počeo mojom izjavom o svetom trojstvu korupcije – političara, policajca i tužioca. Ta izjava pred kamerama RTS mi je promenila život. I niko od njih u tom svetom trojstvu njih nije odgovarao, a moja porodica i ja trpeli smo osudu“, počeo je svoje obraćanje, svoju životnu priču Mladen Vladić iz organizacije „Ne damo Nu Dau“, prenosi N1.

On je rekao da je za sve koji su prošli kroz oganj za pravdu, zdanje RTS-a nosi posebnu težinu.

„Morate pre svega znati da onaj ko se bori za pravdu, prvo izgubi lažne prijatelje, poslove, novac, izoluju ga, lažno optužuju, neretko mu ubiju druga iz detinjstva, sude mu sudije pedofila, a presude potvrđuju još godri od njih i policija mu šalje batinaše . Ali znajte, kroz tu borbu se i dobije snaga i prijatelji koji su prepoznali istinsku vrednost. Dobijaju se pravi drugovi do groba, prijatelji iz cele Srbije i celog sveta. Moja žena i ja dobili smo prijatelja, profesora prava koji nas je mnogo tome naučio. Naučio nas je razlici između prava i pravde, pokazao nam je kako izgleda sistem iznutra, naučio nas da to vidimo i otklonimo nam je strah“, rekao je Mladen Vladić iz organizacije „Ne damo Nu Dau“ u Majdanpeku.

„Dva otkaza“

On je istakao da su njegovoj supruzi i njemu kada su dobili trojke, bio njihov trenutak nade.

„Međutim, zlo svetog trojstva korupcije nije to moglo da podnese. Moja supruga je dobila otkaz u Muzičkoj školi dok je još ležala na operacionom stolu, a naše bebe, trojke u inkubatoru. O tome nije izvestio RTS, intervenisao je kabinet tadašnjeg predsednika opštine, štitio je zlo. Aleksandar Vučić i poslanici SNS su to iskoristili u parlamentu i tako rušili vlast demokrata. Spominjali su moju ženu, imenom i prezimenom, ne znam koliko puta. Demokrate su uspele da prekinu tu sednicu. Mojoj ženi je poništen otkaz i posle tri meseca u najvećoj tami i tišini joj je ponovo uručen otkaz“, rekao je ispred RTS Vladić i dodao:

„A onda je došao na vlast Aleksandar Vučić i istog tog čoveka, predsednika opštine u belom odelu,  predstavio kao nešto novo. Bili smo zgroženi. Aleksandar Vučić je preuzeo vlast i sveto trojstvo korupcije je nastavljeno“, naveo je on.

Vladić je i istakao da pravda zahteva odgovornost i da odgovorne treba izvesti pred lice pravde.

„Pravda koliko god sporo dolazila uvek pobeđuje“, rekao je Vladić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari