"Moja žena nije uopšte videla bebu posle porođaja": Otac preminulog novorođenčeta demantuje šabačke lekare 1Foto: Facebook/Dejan Krća Jevremovic

Dejan Jevremović, otac novorođenčeta koje je preminulo u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj u utorak, 10. januara, a posle hitnog transporta iz porodilišta Opšte bolnice „Dr Laza K. Lazarević“ u Šapcu zbog problema u vezi sa disanjem, tvrdi da nije tačno da je njegova supruga dobila bebu osam sati posle porođaja na podoj, kako su to saopštili iz šabačkog porodilišta.

On kaže da su u šabačkoj bolnici naveli da su probleme u vezi sa disanjem bebe ustanovili tek na tom podoju, koji se, u stvari, nije ni desio.

– Moja žena nije videla dete. Ja sam ga video tek u Tiršovoj, objašnjava Jevremović i nastavlja:

– Kada sam stigao u Dečju kliniku sačekale su me dve doktorke  i odvele do mog deteta koje je bilo intubirano i mašina je disala umesto njega. Drugi put sam bebu video kada je već bila preminula i kada sam išao da je identifikujem, kaže taj otac reagujući na informacije iz šabačke bolnice daje „osam sati kasnije, prilikom podoja, uočeno je da novorođenče ima problem sa disanjem“.

Dete je potom sanitetom otpremljeno na Dečju kliniku Tiršova, gde je tokom noći dolazi do njegove smrti. Naložena je obdukcija nakon koje će se znati tačan uzrok smrti deteta.

Tokom dana, kao što je Danas već pisao, u Opštoj bolnici Šabac urađen je hitan vanredni inspekcijski nadzor po nalogu prof. dr Danicu Grujičić.

– Imam poverenja, mislim da je ministarka žena iz naroda i da neće dozvoliti da se ovo zataška. Nadam se, ne samo zbog nas, već i zbog drugih, da se ovako nešto više nikome neće dogoditi. Mi nismo krivi ni za šta za ovo što se dešavalo, mi smo samo ispričali onako kako je bilo, rekao je za Danas Dejan Jevremović.

Interesantno je da se direktor šabačke zdravstvene ustanove dr Slobodan Popović nijednom nije oglašavao povodom ovog slučaju, a na telefonske pozive i poruke Danasa nije odogovorio do objavljivanja ovog teksta.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari