Za Nikolinu Moldovan plasman u polufinale na 200 metara bio je „puna kapa“. Srpska kajakašica nije uspela da se u veoma jakoj konkurenciji dokopa finalne trke, tako da će se u subotu (11.14) takmičiti u utešnom B finalu, tačnije za plasman između 9. i 16. mesta. Ukupno gledajući Nikolina Moldovan je imala dvanaesto vreme. U kvalifikacijama je zauzela treću poziciju (42,383).

U polufinalu je srpska takmičarka bila četvrta, a samo su dve prvoplasirane stekle pravo da se nadmeću u finalu. Postojala je nada da se Moldovan može naći među osam najboljih na osnovu plasmana, jer su iz tri polufinalne trke po dve najbolje kajakašice došle do poslednje trke na šampionatu, dok su preostala dva mesta pripala najboljim kajakašicama na osnovu rezultata. Nažalost, već posle druge polufinalne trke bilo je jasno da Nikolina nema vreme potrebno za najboljih osam.

U njenoj polufinalnoj trci pobedila je Ruskinja Lobova (41,413), druga je bila Britanka Voker (41,734), treća Japanka Kitamoto (41,816), dok je Moldovan bila četvrta gotovo identičnim rezultatom kao u kvalifikacijama (42,394).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari