Na Pazarskom groblju u Pirotu juče je sahranjen bivši direktor i urednik nedeljnika Sloboda Momčilo Cvetković koji je preminuo posle teške i kraće bolesti.
Momčilo Cvetković je rođen 1942. u Pirotu. Završio je Filološki fakultet u Beogradu, grupa za jugoslovensku i svetsku književnost.

Na Pazarskom groblju u Pirotu juče je sahranjen bivši direktor i urednik nedeljnika Sloboda Momčilo Cvetković koji je preminuo posle teške i kraće bolesti.
Momčilo Cvetković je rođen 1942. u Pirotu. Završio je Filološki fakultet u Beogradu, grupa za jugoslovensku i svetsku književnost. Dva mandata bio je urednik lista Sloboda u Pirotu, a direktor IJP Sloboda bio je od 1992. do 1996. Jedno vreme je bio i direktor Doma kulture u Pirotu, a januara 1993. s liste SPS izabran je za poslanika Skupštine Srbije.
Na jučerašnjoj komemoraciji u listu gde je proveo gotovo ceo svoj radni vek, kolege i prijatelji prisećali su se Cvetkovića kao čoveka koji je bio izuzetno obrazovan i koji je znao da radi svoj posao.
– Bio je profesionalno strog, ali pravičan, vodeći računa da nekoga ne povredi. Jednostavan i šarmantan, obrazovan, načitan i elokventan imao je priču za svaki trenutak. Čitao je mnogo i često je iznosio životne primere iz mnogobrojne pročitane literature. Voleo je da priča, ali voleo je i da sluša. Uvek je bio u toku zbivanja i neprekidno aktivan čak i u svojim penzionerskim danima – čulo se juče na komemoraciji u Slobodi.
O njemu su govorili direktorka Slobode Svetlana Matić-Metodijev, odgovorna urednica lista Anđelka Mitković-Đorđević i njegove dugogodišnje kolege iz ranije redakcije Slobode Predrag Mančić i Tomislav G. Panajotović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari