Da li je bilo propusta u obezbeđenju Donalda Trampa: Momir Stojanović za Danas o tome kako funkcioniše obezbeđenje predsedničkih kandidata

Ostavite komentar


  1. Itekako da je bilo i previše propusta!traljavo-bili sigurni da će uspeti a posle u čudu se našli i izgubljeni pa ;kao;da ga zaštite kada su videli šta se ustvari desilo!

  2. Prošli put su ga banovali sa facebook-a sad hoće da ga ubiju. Kakav izolovan slučaj i kakva demokratija, Bajden i ekipa su nešto najgore što se desilo USA, nažalost i ostatku sveta. Ovo kod nas je samo kopija onoga što se dešava u Americi.

  3. Svako obezbeđenje ima svoj sistem i način rada. Sve je to pomalo i tajna da bi neko mogao u potpunosti da tvrdi kakvo je čije obezbeđenje. Što se tiče atentata na Trampa stiče se utisak da je pucaču namerno ostavljeno mesto i vreme da izvrši svoje ne delo. Krov na 150 metara potpuno ne obezbeđen odakle je i pucano, drugo učesnici mitinga su upozorili policiju da je na krovu čovek sa puškom, ali niko nije reagovao ili je reagovao kasno. Sve to govori da je sve unapred iscenirano. Takve propuste ni amateri ne bi napravili. Slično se odigralo i sa Kenedijem, koga su takođe ubile bezbednosne službe SAD.

  4. Ovaj napad Vehabije…pa bio je deo Islamističke organizacije…kako nije??? Bio je povezan na mrežama sa njegovim članovima!Kako sad odjednom da nije?On jeste delovao u izvršenju napada sam…pa to mu je način da ne bude uočljiv…tako i rade!Što ne isključuje mogućnost da ga žandarm nije ubio…brzo se informacija proširila,ne znači da njegovi istomišljenici ne bi uradili na drugim mestima isto terorističke napade.Dobro je što je ubijen…ipak je ostale sigurno obeshrabrilo na takav čin!!!

  5. Pojma Vi dragi ljudi koji komentari sete nemateee… Iz licnog iskustva obezbedjenje bilo koga za platu u rangu najnizi Zarada nema paznju ni motiv da bude skoncentrisan na sve izazove…. Sve je to nebezbedno bolje su sticeni bosovi od politicara

  6. Kakva diletantska analiza. Osnovna činjenica da su okolni objekti ostali nepokriveni govore da FBI I CIA stoje iza atentata..Svaka dalja priča je izlišna.

  7. Sve ovo receno vazi za standard bezbednosti.
    U slucaju Trampa nije se primenio stsndard,vec je sa namerom stvorena situacija za atentat.

  8. Ovaj je bio nacelnik VBA cela 4 meseca, pa se posle prosetao malo kroz SRS, SPS i SNS. Ne bih ga uzimao za ozbiljnog sagovornika na ove i slicne teme.

  9. Kako se vrši zaštita moglo se videti i naučiti u atentatu na Vučića u Potočarima, nošeni su kišobrani i pancirne akt tašne koji su i upotrebljeni, Trampovo obezbeđenje je okružilo Trampa i štitilo ga samo svojim telima a svi niži od Trampa.
    Po meni ovo je čist pokušaj ubistva od strane američke državne bezbednosti.

  10. Мењај те аналитичара или читај те коментар Официр.

  11. Pozovite operativca, a ne nekog direktora ili šefa ti nemaju blage veze sa situacijom na terenu.

  12. Srboljub
    15. jul 2024. u 11.44
    U potpunosti se slazem sa vama…. Imaju informaciju da je naoruzan čovek sa krovu i niko nista ne preduzima….ili cekaju da odradi posao….

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.