Isterivač rok đavola: Ko je monah Arsenije, koji je pozivao na zabranu koncerta poljskog metal benda?

Ostavite komentar


  1. Da, i sta je nejasno autoru ovog teksta? Da li bi isto reagovao da se neko sprda sa jevrejskom religijom, prorokom Muhamedom ili je dozvoljeno samo ruganje pravoslavlju po njegovom misljenju? Dakle, svi imaju pravo i to vrlo agrsevno, da namecu svoje a druga strana nema pravo da kaze da joj se to ne svidja.

  2. Ne razumem tu kao zapitanost što baš on. Pa ko bi trebalo da progovori ako ne baš on?! Zna šta je satanistički rokenrol, a zna šta je i pravoslavlje. I nije mu teško da se odluči. Zašto svako ko kaže nešto u korist pravoslavlja dolazi pod lupu članaka tipa KO JE?! Bolje rubriku nazovite KAKO SE SAMO USUDIO. Ali budite bar malo pošteni, ne treba vam mnogo da vidite o kakvoj se grupi radi. Gde su vaši demokratija i pravdoljublje kada treba odbraniti hrišćane od izrugivanja?

  3. Ako neko ima drugaciji pogled ili misljenje od A.Vucica sledi ismejavanje,podcenjivanje sa svim mogucim kvalifikacijama ako se neko drzne da ima drugaciji pogled ili misljenje od Danasa……..

  4. Moj Bog je Angus Young …
    Hell ain’t bad place to be…
    AC/DC iznad religije iznad nacije…iznad svega

  5. Prijatno sam iznenađen. Pozivao je vernike da dođu sa ikonama, krstovima i sa pesmom, osmehom i ljubavlju. Neki pozivaju na okupljanja pa da neke druge jure, tuku i nagone u Savu. Ko shvati razliku, srećan je čovek.

  6. I oni Iron maiden ako budu dolazili, da se zabrane isto!!! Oni imaju The number of the beast 666 stvar… Ma sve te metalike pevaju o satanama, sve to zabraniti!
    P.S. Sektasi, drzite se vi svoje sekte i otkacite se od muzike! Ovaj sto se zamonasio, monah, njemu treba zabraniti da slusa rock ‘n roll! Za njega je duhovna muzika.

  7. Takođe, šta nije jasno autoru ovog teksta u vezi sa prošlošću igumana Arsenija? Baš njegova prošlost može biti dovoljan argument za njegov ovakav stav – čovek svašta video, iskusio te mu je lakše da razgraniči dobro i zlo. Pored toga, elementarno obrazovanje podrazumeva da se zna da je preobraženje (preobraćenje) nešto na šta pravoslavno hrišćanstvo poziva, te njega možemo posmatrati kao čist primer toga.

  8. Svaka ċast monahu Arseniju. To je obaveza svih srba da sprece trovanje nase omladine. Ko huli na Boga ne treba da ima mesta kod nas.

  9. Svaka cast ocu,a autoru teksta da Malo pogleda spotove te grupe,bitno je da svi mogu ovde doci I sprdati se sa nama

  10. Biće da je zavist u pitanju. Hteo bi i on da ima takav bend, ali ne sme jer je monah, pa onda anatemiši, zabranjuj.

  11. Naravno da je čovek upravu, a vama izgleda smeta sve sto je vezano za istinske veru. Pitam se zašto..?

  12. Suludo je uopšte da je neko dozvolio organizaciju satanističkog koncerta. O životnom putu te/tih osiloba treba objaviti tekst. O Arsenije je divoljno poznat i poštovan diljem pravoslavnog sveta, da mu pažnja javnosti dodatno nije potrebna. Hvala mu što se udostojio da one kojima je stalo do pravoslavne Srbije, obznani ovu vest. Nemojte misliti da i pripadnici drugih veroispovrsti u Srbiji, nemaju isti stav. No, ko radi iza leđa većini, radi i manjini, a ponajviše sebi radi. Za to se odgovara.

  13. Gosn. Rudan, mislim da si pogrešio Vek. Mi smo u 21. Veku, mada je i u 20. V. bilo jasno da popovi, bilo koji, ne mogu ništa zabrane ako im se ne sviđa. Postoje zakoni, a ako se neko uvredi, pogotovo lažni vernici, šta me se tiče. I mene nervira mnogo štošta

  14. Најбоље да их пусте.
    А Булдожер и Лајбах су смеће за мене.

  15. Ko će ako neće on.Poznaje materiju.
    Po nekad se ni ja sa njim ne slažem Ali ovde je skroz u pravu

  16. Čovek je ceo život išao iz ekstrema u ekstrem, život običnog čoveka nije uspeo da vodi, sa te strane nije relevantan. Među pravoslavnim sveštenicima naćiću bolje uzore, njega progone demoni njegove prošlosti … Bolje da se mane muzike. Ako vam je do Srbije i naroda našeg ozbiljne probleme imamo, rastačemo se,a vi o muzici drobite

  17. Malo mi je degutantan naziv njegovog yt kanala , „satana u beogradu“,?!, ne prilici svestenom licu takav naziv.

  18. Dokle će ovi klero-fašisti da određuju život nama levičarima, marksistima, ateistima i satanistima???!!!

  19. Treba uciti od coveka koji je prosao kroz sve to… Od roken-rola preko meditacija i svega sto ga je snaslo u zivotu. Arsenije prica iz svog iskustva i pokusava da ukaze kako izbeci zamke tj. krenuti pravim putem. Ko razume shvatice.

  20. Сва зла овога света настала су због непоштовања БОГА !!!. СЛАВА ОЦУСИНУДУХУСВЕТОМЕ !!!…☦️ !.

  21. Gledao sam vise govora/predavanja ovog monaha. Covek odise hejtom koji boji ljubavlju, medjutim ne moze se sakriti hejt. Ne bodu se svi u venu koji slusaju r’n’r, nisu svi brljavili kao on, problem nije u muzici vec u coveku, onom dobrom/losem koje dominira u njemu. Djavo nije u metalu, djavo je perfidan i u lanenoj je kozi!

  22. Ne vidim ništa sporno u njegovom pozivu na miran protest. Svako ima pravo da iskaže svoje mišljenje. Očigledno je pravoslavlje mnogima trn u oku.

  23. Što nepozove vernike,da 17 decembra odbranimo volju naroda od krađe koja se sprema na izborima.

  24. Podsetio bih ovde većinu, koja ne čita, ali bi da piše, gde su bilo kakve zabrane( osim ako se krši zakon) dobro doneke. Društvo grca u zaboravu, a ja se sećam kada su popovi i četnici zabranili predstsvu Sveti Sava 1990te. Zna se šta je posle toga bilo. I za društvo i za pojedince

  25. Прави човек, на правом месту и добро збори. Коме ли он сада смета?!

  26. Dobro, i? Čemu taj ironičan ton? Ako neko ima pravo da govori na te teme,onda je to upravo o .Arsenije. On je iskustveno i obrazovno poprilično kompetentan i pozvan da da svoj sud!

  27. Arsenije očito smeta satanistima
    Eto im liberalne evrope pa nek divljaju i nameću satanizam i anarhiju
    Pustite nas da uživamo u svojoj vjeri
    Zašto nam remetite mir

  28. Otimaju vam zemlju, manastire, crkve, ti cutis. Smeta vam neka grupa iz Poljske, koju u Srbiji zna 5%gradjana.

  29. Uopste nije bitno dali je na bojkot pozvao monah ili neki radnik ili pilot…
    Poziv na bojkot je 1000% ispravan, neka poljski satanisti drndaju svoju muziku, a nasu decu neka ostave da sviraju nasu muziku. Hvala ti oče Arsenije za hrabrost. A ovih nekoliko niskih opozicionara sto komentarisu „kao bos po trnju“, sami govore o sebi. To su oni. Niski i nepismeni.

  30. E moji dusebriznici, ne znate da je druga polovina ovog benda odrzala koncert pre mesec dana u Barutani sa sve celom ovom scenografijom. Sad, da li su bas oni nekim kanalima doprli do Arsenija i uspeli da sabotiraju drugu polovinu benda da ne svira ovde, a mozda su jednostavno i platili. Sto je najjace, milion bendova je sviralo i pre njih, a neki od tih bendova su otvoreno satanisticki. Za ove sam prvi put cuo ali mislim da su male mace za te ostale.

  31. Srbija se pljacka,ubija,
    kriminal i nasilje nikad jace!
    Lazi i pohlepe nikad vise!
    Gresnici vladaju i imaju na hiljade poslusnika i pratioca!
    Nista to ne smeta jednom monahu vec neki nepoznati bend iz poljske koji ce pevati o satanizmu 90 min i vratiti se u poljsku.
    A mi ovde imamo 24/7 non stop satanizam u raznim oblicima a to monah ne vidi??

  32. Sve sto ismeva pravoslavlje,Rusiju je kul na katolicko-protenstanskom zapadu i treba se dozvoliti da se radi i u nekoj pravoslavnoj drzavi bilo preko nekog banda, filma…koji dolazi sa tog istog zapada.

  33. Sta vam nije jasno u vezi monaha Arsenija?Sram vas bilo!Sa religijom,Bogom i vernicima se ne sprda.Postali ste dno od novina.

  34. Sta autoru teksta nije jasno??Otac Arsenije i jeste merodavan i elokventan da daje svoje sugestije i smernice vezane na temu o kojoj je rec.I sta nije jasno vezano za pređasnji zivot oca Arsenija??
    Lepo je covek u svojim knjigama opisao svoj zivot u Beogradu, pa kasnije Njujorku, dotakao dno i spoznao Gospoda Hrista.Spasio se.I lepo sve kaze, savetuje i daje smernice.

  35. Što Srbi glume veće pravoslavne talibane, to smo veće kukavice i prodane duše. Mada drago mi je kada vidim ove u mantijama da protestuju rok i metal svirke, bolje to nego da se vrzmaju kod vrtića i osnovnih škola…

  36. Da se ne lazemo i dotični bend je poprilično licemeran. U Poljskoj, članici EU ženama zahvaljujući katoličkoj crkvi i njenom ogromnom uticaju abortus je zabranjen. Pevacke mogućnosti skromne, sve se svodi na skandal, a da su za „sp*nju“ uzeli katolički crkvu ne bi ni postojali u Poljskoj.Toliko

  37. Svaka cast, ovako je trrabalo odreagovati i za kincert Dina Merlina a ne da tzv.beogradjani napune Arenu i povecaju srpsku sramotu i jad

  38. Ne treba zabranjivati ali treba i razumeti vernike jer da su u pitanju rusi a ne poljaci koji se sprdaju sa svojom verom , ne bi možda ni bilo toliko problema. Ovako ,pripadnici(?) katoličke vere se sprdaju sa pravoslavljem, to izgleda kao politička propaganda.Kako bi se bošnjaci npr osecali da neki bend iz Srbije svira u Bosni i sprda se sa albancima muslimanima? Sumnjam da bi gledali blagonaklono na to. Uostalom, većina ovih što pozivaju na slobodu govora i slobodu izjašnjavanja ove „satanističke“ muzike likuje što se zabranjuju nastupi narodnjacima u Hrvatskoj i rado bi zabranili nastupe Baje malog Knindže. Po meni , i Batuške i Baja su smeće od muzike koje širi poruke mržnje. Kao što rekoh , treba ih pustiti da sviraju al ne treba gledati smak sveta odluku da nastupaju ili ne. Da je narod obrazovaniji i srećniji, nit bi Baja bio popularan nit bi depresivci hteli da idu na koncerte nekih kvazisatanista.

  39. Monah Arsenije je samo covek koji ima iskustvo i Blagodat da promeni tebe i mene ako je dopusteno.A ovo da shvatis treba da zavapis za pomoc.

  40. Šta je autor teksta zelelo da ovim postigne.Mozda neki revolt ili razlicitost u pogledima prema umetnosti,neka demokratija ili sta ja znam.Poljska je duboko religiozna katolicka zemlja pa neka se sprdaju sa svojom.verom.Dovidjenja.

  41. Knjigom „Bog i rokenrol“ je navedeni sve rekao o sebi.
    Umesto da je bivšim prijateljima zapalio sveću, i izgovorio molitvu, on je objavio sve ono što se tiče samo njih, ali ne i njihove muzike, ili naše ljubavi prema toj muzici i tim ljudima.
    Ali Sveti Petar će mu reći šta misli o tome, kad već veruje u susret sa njim.

  42. Po kojim je kriterijumima jedan sujetan monah i propali roker, prava osoba za pozivanje na zabranu nastupa neke nepoznate grupe? Ovde se može naći školski primer psihologije stada. Drugi ljudi verovatno nisu nigde putovali , niti su prolazili kroz razna iskušenja, te im tako neiskusnim treba vođa , iza čijeg osmeha punog ljubavi vrca vitriol. Svo ono višegodišnje trovanje i ponižavanje hrišćanskih vrednosti na Pinku , nije zavredilo jedan jedini komentar prepodobnog Arsenija. Kakvo divno licemerje i odsustvo
    principa s jedne i zdravog razuma s druge strane.

  43. Pa pokajte se i vi kao on,shvatite sa kim ste se uhvatili u kolo. Gospod nam je dao jako jednostavno spasenje. POKAJANJE.
    Nadam se da ce te pustiti ovaj komentar

  44. Kada vi smo svi u našoj domovini slušali savete i uputstva Oca Arsenija naša zemlja Srbija i mi zajedno sa njom bi smo procvetali. Narode vratimo se Bogu i deca će nam biti mnogo bolja i mi kao ljudi jedni prema drugima. Otac Arsenije zna kakva sve zla postoje što mi svetovni ljudi ne možemo nida zamislimo. Neka nam je Bog u pomoći.

  45. Hvala Bogu što postoji Otac Arsenije, neka mu Gospod da zdravlja i neka ga poživi dugo,dugo

  46. A da zabranimo Nusica i Domanovica, jer izvrgavaju ruglu ljude na vlasti? Arsenije nije srpsko ime. Sah-mat!

  47. I monah Arsenije , kao i svi mi, ima pravo na svoje misljenje. Covek se preobratio, video je i jednu i drugu atranu, mislim da je bas on kompetentan da ovokomentarise.

  48. Можда никад не бих чуо за овај занимљиви бенд да ми добри монах није указао на њих. Зато – хвала монаху Арсенију, доказаном познаваоцу пољске метал сцене.

  49. Hahahahahahahahaha ,da je se nešto slično desilo u Nemačkoj ili Francuskoj vi bi to branili kao evropske „vrednosti“….Mediji u Srbiji su takvo smeće, na čelu sa vašim listom,svi do jednog……

  50. Хвала за промоцију Монаха Арсенија, он је прави пример да и ако кренете лошом страном увек можете да се вратите под окривље вере и да сте добро дошли. Битно је да човек схвати да греши и да наставак свог живота управо посвети учењу других да исти ме направе.

  51. Стекао сам утисак да је аутор овог текста бише обратио пажњу на дотичног свештеника него на верско вређање које изводи бенд !

  52. Postojanje đavola a samim tim i isterivanje istih nije u skladu sa Pravoslavljem. Mada ako npr. odete na izlet do manastira Tumane mozete cuti krike zena iz kojih isteruju đavole (lično iskustvo) – šta se to dešava sa SPC ????

  53. Izbačen iz manastira Dečani. Zabranjeno mu da propoveda. Oglušio se. Dobio kanonski otpust = izbačen iz raškoprizrenske eparhije kao problematičan. Postao jutjub propovednik poznat po fanatičnim stavovima. Niko u SPC ne slaže se sa onim što Arsenije trabunja na svojim kanalima.

  54. Ne sećam se da sam negde čuo ili pročitao da je pozvao vernike da se sa ikonama okupe ispred Pinka.

  55. …човек вере, за поштовање њега лично и онога што говори!! …морамо се трудити да не усвајамо све оно што нам сервирају….

  56. Ne. razumem poentu ovog napisa. Sta je cudno ako je covek odnosno monah Arsenije rekao sta misli, u duhu pravoslavlja kojem uostalom pripada ?Da li je mozda malogradjanima iz kruga dvojke sramotno da se kaze da smo mi pravoslavna zemlja, a ne recimo neka druga. Da se kojim slucajem narusavaju zaboga integriteti ili prava bilo koje manjinske zajednice u Srbiji, itekako bi se dusebriznici za evropska prava obrusili na tradicionalne vrednosti koje propagira pravoslavna crkva. Skrnavljenje ikona, odnosno rituali koji se vrse na koncertu poljskog benda, narusavaju i vredjaju pravoslavne vernike. U cemu je problem demokrate i borci za ljudska prava?

  57. Bože, koliko verskih fanatika na jednom mestu. Jel nekome od vas dopire do mozga da je ovaj tip izopšten iz crkve, ko je on sada, privatni pop, nadri pop. Ovo je čisto ludilo.

  58. Jel moguće da će se za ovako božansku odbranu uopšte voditi polemika? Naravna da treba da se zabrane i ovi drogirani masni čupavi satanisti kao i svaki pokušaj promocije satanizma i obožavanja onog koji je otpao, tačnije onog koga ni Bog više nije mogao a ni hteo da trpi ni da voli…dosta je njemu ludocanja na ovom svetu…ajte malo promovišite porodice sa tri i više deteta, radost, lepotu života…LJUBAV..Stop SATANIZMU ZAUVEK !

  59. Zar nije u redu izraziti protest protiv nekoga ko se ruga našim tradicionalnim vrednostima ??

  60. Svaka mu je rijec na mjestu.
    Kamo srece da je vise ovakvih ljudi u svestenstvu, monastvu.
    Bog dragi mu svakog dobra dao!

  61. Stevan * Pomešao si Jeromonaha Arsenija sa Antonijem. Otac Arsenije ima blagoslov svog vladike da se oglašava na Youtube – u. I samo da kažem da sam ja roker ali i vernik.

Ostavite komentar


Društvo

Protest u Negotinu protiv litijuma 7

Protest u Negotinu protiv litijuma

U Negotinu je večeras održan protest građana zbog gradske deponije, koja je samo ove godine gorela šest puta, a kako navode, pridružuju se i borbi protiv iskopavanja litijuma u Zapadnoj Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.