Bivši forenzičar Sergej Tkač, koji je uhapšen pre dve godine zbog ubistva prijateljeve kćerke, priznao je da je lišio života 40 osoba, a sumnja se da je ubio još 60, saopštila je ukrajinska policija. Policija tvrdi da je reč o najstrašnijem serijskom ubici u Ukrajini, čije su žrtve u poslednjih 25 godina bile uglavnom devojčice i mlade žene.

Bivši forenzičar Sergej Tkač, koji je uhapšen pre dve godine zbog ubistva prijateljeve kćerke, priznao je da je lišio života 40 osoba, a sumnja se da je ubio još 60, saopštila je ukrajinska policija. Policija tvrdi da je reč o najstrašnijem serijskom ubici u Ukrajini, čije su žrtve u poslednjih 25 godina bile uglavnom devojčice i mlade žene. Žrtvama se prikradao u blizini saobraćajnica i železničkih stanica kako bi naveo policiju da zaključi da ubica dolazi iz drugoga grada. Za sobom nije ostavljao nikakve tragove.
Kada je policija pre dve godina stigla pred njegovu kuću, on se predao rekavši da ih čeka već godinama. „Rekao nam je da je vojni oficir i da je bio u Avganistanu. Čak nam je pokazao rane, kažu njegovi susedi. Takođe su rekli da je „veoma pametan i miran čovek. Niko nije mogao niti zamisliti da ga traži policija.“ Policija veruje da je motiv ubistava seksualne prirode, dok je Sergej Tkač rekao da se samo hteo narugati nekompetentnosti svojih bivših kolega. Tkač je priznao krivicu za 40 ubistava , ali je odbio da se pokaje, prenose agencije. Sergej Tkač je bio tri puta oženjen i ima četvoro dece. Njegove kolege i prijatelji tvrde da nikada nije zlostavljao svoje žene niti je pričao ružno o njima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari