Dan pre prvog gostovanja crno-belih u Ligi Evrope stručnom štabu Partizana nisu glavna briga silni stranci na platnom spisku Asterasa, njegov remi s favorizovanim Bešiktašom i solidna forma u prvenstvu Grčke već zdravstveni problemi u svlačionici jedinog predstavnika fudbalske Srbije u UEFA kupovima.


– Imamo definitivno problem na poziciji zadnjeg veznog. Nikola Drinčić se, zbog bolnog udarca u koleno, tek pre dva dana priključio treninzima, Branka Ilića muče respiratorni organi, a Darko Brašanac je od ranije povređen. Levi bek Vladimir Volkov je rešio problem s primicačem, ali tek odnedavno radi s ekipom. Pa, ipak su mnogi spremni da idu preko bola. Imamo puno samopouzdanja i veliku želju da nastavimo odličnu rezultatsku seriju – raportirao je trener Marko Nikolić uoči današnjeg puta u gradić Tripolis u blizini Atine, na koji tim iz Humske odlazi s iznenađujućim bodom iz duela s boljim i skupljim Totenhemom.

Asteras nije ni upola star, poznat i bogat kao engleski klub, ali takođe nije ni mačiji kašalj, kako mnogi u našoj javnosti naivno veruju.

– Posle neplanirane pauze u prvenstvu odlazimo na gostovanje „grčkom predstavniku“ u Ligi Evrope koji igru bazira na strancima, pa u prvom timu ima čak osmoricu Argentinaca, golmana Slovaka i samo dva, tri domaća fudbalera. Protivnik je dobar, poseduje individualni kvalitet u ofanzivnom delu, a glavna odlika mu je ogromna agresivnost. Igrači Asterasa vole da se „tuku’“na terenu, jer su takvog mentaliteta. „Ratuju“ svih 90 minuta, zbog čega ćemo morati dobro da se „potučemo“, maksimalno smanjimo greške u određenim zonama i pokupimo što više ničijih to jest dubinskih lopti – izanalizirao je Nikolić tim sa „Kolopotronisa“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari