Samo 14 meseci pošto su ga tadašnji trener Aleksandar Stanojević i sportski direktor Mladen Krstajić prekomandovali iz klupske filijale Teleoptika u seniorski pogon, devetnaestogodišnji desni bek Partizana i omladinske selekcije Srbije Nikola Aksentijević odlazi ovog petka u Vitese, s kojim je potpisao četvorogodišnji ugovor.


– Sve se prebrzo odvijalo. Od prelaska u prvi tim, preko dobijanja velike minutaže u prvih 11, pa do ovog transfera. Kao i svako Partizanovo dete maštao sam o tome da ostavim dublji trag, ali u sportu se nikada ne zna šta ti donosi dan. Moralo je ovako – sa setom u glasu priča mladi Kragujevčanin, koji je u Humsku stigao kao učenik šestog razreda, a iz nje odlazi ranije nego što bio trebalo, jer će (nezvanično) dva miliona evra pokriti makar deo velikog minusa u kasi srpskog šampiona.

Hitronogi defanzivac, finog centaršuta, ima razloga i da slavi i da žali zbog selidbe u Erediviziju i Holandiju.

– Žao mi je što odlazim, zbog mojih drugara iz Partizana, trenera i svih ljudi u klubu, koji mi je dao sve u životu. Pa i priliku da već ovako mlad obezbedim egzistenciju porodici. I, pre svega, nastavim karijeru u dobro organizovanom i velikom klubu, gde su me dočekali kao rođenog, u ligi koja voli i trpi mlade igrače. Sve u životu ima dobru i lošu stranu – kaže nam Aksentijević, koji će sutra protiv Tromsa odigrati oproštajnu utakmicu, da bi već dan posle otišao u novu sredinu.

– Biće to sigurno najteži trenutak u mojoj karijeri. Spreman sam i fizički i psihički za meč s Tromsom, koji ću odigrati kao da mi je prvi u Partizanu. A posle će me sto odsto „spičiti“ emocije. Samo da uđemo u Ligu Evrope, pa da spokojan odem u Vitese – misli Nikola.

Sretenović blizu Humske

U finišu prelaznog roka, Partizan bi konačno mogao da dovede desnog štopera, na kojem ima samo mladog Miloša Ostojića. U kombinaciji je bilo mnogo internacionalaca, ali će po svoj prilici u Humsku doći iskusni i najjeftiniji Sreten Sretenović iz slovenačke Olimpije, inače nekada defanzivac našeg Rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari