Najbolji teniser sveta Novak Đoković prebrodio je prvu prepreku na Mastersu u Montrealu i savladao uvek nezgodnog Brazilca Tomaša Belučija sa 2:0 (6:3, 7:6), ali je bio veoma kritičan prema svojoj igri za koju kaže da se mora popraviti ulaskom u pravi ritam ukoliko želi da korača prema novom trofeju na Rodžers kupu.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

 Njegova naredna prepreka biće Amerikanac Džek Sok koji je posle velike borbe eliminisao Bugarina Grigora Dimitrova, pa ako ništa drugo biće umorniji pred duel sa prvim reketom planete. Interesantno, trenutno 35. igrač ATP liste je jedan od tenisera sa kojim se Novak do sada nije sastajao, ali sigurno neće biti nepoznanica jer igračima imaju priliku da se međusobno skautiraju na turnirima, a Amerikanac je neko ko ne ispada tako lako pa ga je moguće gledati u više navrata.

Đoković će u tom susretu biti favorit, ali će morati da drastično smanji veliki broj neiznuđenih grešaka koje je pravio protiv Belučija, što je donekle i očekivano s obzirom da je posle osvajanja Vimbldona napravio jednomesečnu pauzu, pre nego što je stigao u Montreal i zaigrao na betonu.

– Duel protiv Belučija je mogao da ode i u drugom pravcu, posebno u drugom setu. Imali smo obojica šanse za brejk, na kraju stigosmo i do taj-brejka, a tada je sve moguće. Ovo mi je bio tek prvi meč na tvrdoj podlozi od marta i turnira u Majamiju. Potrebno mi je malo vremena da uđem u ritam. Mislim da će mi nastup u dublu sa Jankom Tipsarevićem takođe pomoći da poboljšam neke aspekte igre i spremim se za osminu finala u singlu – istakao je Đoković, istovremeno se osvrnuvši na meč koji je igrao noćas u paru sa saigračem iz Dejvis kup reprezentacije Srbije.


Ana prošla, Jelena ispala

Najbolje rangirana teniserka Srbije Ana Ivanović plasirala se u osminu finala ženskog dela Rodžers kupa koji se igra u Torontu trijumfom nad kvalifikantkinjom Olgom Govorcovom iz Belorusije sa 2:0 (6:4, 7:6). NJena naredna protivnica biće Slovenka Polona Hercog koja je bila bolja od Ekaterine Makarove iz Rusije. S druge stane, Jelena Janković je završila nastup u Kanadi u drugom kolu nakon što je od nje bolja bila iskusna Rumunka Simona Halep sa 2:0 (6:3, 6:4).

Federer „košta“ dva miliona dolara

Penzionisani ruski teniser Jevgenij Kafeljnikov otkrio je koliko košta prisustvo Rodžera Federera na nekom turniru neobavezujućeg karaktera. On je naime u ime organizatora obnovljenog turnira u Sankt Peterburgu, iz serije 250, kontaktirao menadžment čuvenog Švajcarca i saznao da učešće jednog od najboljih tenisera sveta svih vremena košta, Rusima, prevelikih dva miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari