Dan posle poraza od Gane u taboru reprezentacije Srbije u Johanesburgu vladala je sumorna atmosfera. Svesni da su propustili veliku šansu da startuju pobedom na Svetskom prvenstvu, „orlovi“ su juče odradili lakši trening već okrenuti mislima ka izazovima koji ih očekuju u nastavku šampionata. Selektor Radomir Antić smatra da će mu najteže biti da povrati samopouzdanje igračima.


– Negativan rezultat nam je oduzeo deo samopouzdanja, igračima je dosta teško. Na meni je da iskoristim dane do sledećeg meča i podignem im moral. Takođe, rival će nam u tome pomoći, jer je Nemačka tim koji inspiriše. Nemci su pokazali najviše u dosadašnjem toku šampionata, tako da moramo dati i više od maksimuma kako bi ostvarili povoljan rezultat – rekao je Antić na konferenciji za novinare.

Možemo li očekivati nove igrače u startnoj postavi na meču sa Nemačkom?

– Svaki trener bi posle poraza promenio dosta toga, ali kako vreme odmiče traži se najbolje rešenje u toj situaciji. Nemci su u svim fazama igre pokazali autoritet i superiornost, biće teško parirati im. Rano je za priče o timu, ali se svi slažemo u oceni da je ta utakmica za nas istorijska.

S obzirom na to da su bili dosta stegnuti na premijeri, kako bi trebalo opustiti igrače da bi pružili maksimum na terenu?

– Ovo nisu svakodnevne utakmice. Veći je osećaj odgovornosti jer igraš na Svetskom prvenstvu, svi očekuju da budeš na najvišem nivou. Radili smo na psihološkom momentu, jer smo znali da ćemo biti dosta opterećeni na tom polju. Upravo nas je taj momenat sputao. Protiv Nemaca moramo vratiti radost u igru.

Koji detalj je odlučio pobednika u meču sa „crnim zvezdama“?

– Dobro su nam zatvorili spoljne pozicije, ali smo i pored toga stvorili nekoliko izglednih prilika za pogodak. Baš u trenucima kada smo dominirali, usledila je situacija koja se ispostavila kao odlučujuća. I dalje smo pod utiskom poslednjih pet minuta kada smo više išli srcem nego glavom. Mislim da smo imali bolje i konkretnije šanse, ali se potvrdilo pravilo da ko promaši šanse plaća dividendu.

Koji je recept da se pobede Nemci?

– Poraz u prvom susretu nam je napravio dodatnu obavezu. Svesni smo činjenice da moramo odigrati mnogo bolje. Moramo se okrenuti sebi, da se podignemo i odigramo najbolje, jer to rade pravi šampioni kad je najteže. 

Luković preskače Nemce

Defanzivac Aleksandar Luković kažnjen je od strane FIFA sa jednom utakmicom zabrane igranja zbog crvenog kartona dobijenog u meču sa Ganom tako da neće moći da nastupi protiv selekcije Nemačke.

– Teško mi je. Jako se loše osećam pošto sam ostavio saigrače na cedilu. Biće još teže presedeti meč protiv „pancera“, ali šta je tu je. Verujem u svoje drugove i nadam se da mogu da ostvare pozitivan rezultat u petak – izjavio je Luković (na fotografiji).

U slučaju da „požute“ protiv Nemaca, poslednji meč u grupi D protiv Australije sa tribina će gledati Nikola Žigić i Zdravko Kuzmanović.

Stojković: Nisam poslušao sebe

– Rekao sam Gijanu da ću ostati na sredini. On je i šutnuo po sredini, ali ja sebe nisam poslušao. Imao sam osećaj da ću da ga pročitam, ali mi se ta ideja da ostanem nepomičan učinila prehrabrom. I on se dosta smelo odlučio da šutne jako, pre svega što ona lopta u svakom momentu može neplanirano da ode nebu pod oblake. Kod takvog penala, najbolje rešenje za golmana je da ostane na liniji, bez cimanja levo ili desno, ali lako je sada biti general – žali srpski golman Vladimir Stojković.

Žigić: Ništa nije izgubljeno

– Lopta je nezgodno pala. Očekivao sam da reaguje štoper Gane. Bio sam zbunjen što nije i loptu sam udario listom. Idemo dalje, ništa nije izgubljeno – objasnio je svoj promašen zicer napadač Birmingema, inače uveren da „orlovi“ mogu uzeti svih šest bodova u sledeća dva meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari