„Morava“ ili državna glupost

Odgovor Pres-službi Kabineta potpredsednice Vlade Srbije

Ostavite komentar


  1. Morava odnosno Lađevci je trebao da bude kargo centar za slanje srpskih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda pre svega za Rusiju u velikom projektu srpskog zadrugarstva koji je Vlast dobila , hvalila i nikad sprovela.Radi se o projektu dugoročnog razvoja sela i prerađivačke industrije da umesto izvoza voća izvozimo poluproizvode ili prerađeno voće u sokove, kompote, džemove…Nažalost ova vlast taj projekat nije razumela.Njoj je ipak lakše da otme džabe malinu pa da izveze istu po sistemu daj šta daš.

  2. Uopsteno posmatrano, iza svih velikih vazduhoplovnih malverzacija u Srbiji stoji Direktorat civilnog vazduhoplovstva, kao poslusnicka agencija aktuelne vlade. Sastavljen uglavnom od ekstremno preplacenih mediokriteta (cast malom broju experata, ali bez integriteta) i udomljenih partijskih rodjaka, a predvodjen Mirjanom Cizmarov i njenim poltronom Aleksandrom Godicem, Direktorat zapravo predstavlja najveci rizik po bezbednost vazdusnog saobracaja gradjana Srbije.
    Velika je verovatnoca da dokument na koji se poziva gospodin Brkic nije jedini kriminalni akt navedenog dvojca, a nije sigurno ni da ce se to ikada istraziti.
    Za pocetak nije lose objaviti koji tekst o pomenutoj agenciji i licnim odnosima Mirjane Cizmarov, Aleksandra Godica i ministarke Zorane Mihajlovic. Imalo bi tu dosta materijala, a nije lose unaprediti istrazivacko novinarstvo u Srbiji.

Ostavite komentar


Društvo

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću 10

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću

U sudnici Okružnog zatvora u Beogradu sutra će biti održano pripremno ročište pred početak suđenja Urošu Blažiću, okrivljenom da je u Malom Orašju i Duboni iz automatske puške i pištolja 23. maja prošle godine ubio devetoro mladih i pokušao da ubije još 20, od kojih je 12 teško ranio.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.