U ovim vrelim julskim danima na plaži u Kladovu bude tokom dana i više od 1.000 ljudi koji spas od visokih temperatura traže u Dunavu. Duga skoro 1.000 metara, u neposrednoj blizini dva atraktivna hotela, kladovska gradska plaža i ovog leta mnogima je alternativa letovanjima na morskoj obali i pruža gotovo identičan doživljaj.

Za to su zaslužni i nadležni koji su preduzeli mere da ovaj prostor bude uređen u skladu sa namenom koju ima.

U letnju sezonu Kladovljani su ušli sa izgrađenim novim, javnim toaletom na dunavskom keju, u neposrednoj blizini plaže. Na površini od oko 60 kvadratnih metara nalaze se ulazna zona sa naplatnom rampom, pretprostor sa umivaonicima, ženske i muške kabine, a takođe i kabine za decu i osobe sa invaliditetom. Takođe je popločan prostor ispred ovog objekta, uređene zelene površine, izgrađeno stepenište kao vertikalna komunikacija i rampe za lica sa posebnim potrebama kretanja u prostoru.

Izgradnja javnog toaleta predstavlja nastavak ranije započetih aktivnosti tokom kojih su prošle godine na kladovskoj gradskoj plaži postavljeni suncobrani i kabine za presvlačenje, što su finansirali Privredno društvo „Đerdap“ i lokalna samouprava, računajući da će novine u sadržaju doprineti unapređenju funkcionalnosti gradske plaže u Kladovu, kako u cilju razvoja turizma ovog kraja tako i u želji da se meštani animiraju koristeći resurse Kladova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari