Osim ako se ne desi nešto nepredviđeno, Almami da Silva Moreira već danas će napustiti Partizanove pripreme u Beleku i preko Istanbula otići u Ujedinjene Arapske Emirate, na šestomesečnu pozajmicu u ekipu Al Ahlija iz Dubaija.

– Klub je zadovoljan onim što je ponudio Al Ahli, naš igrač takođe. Danas bi trebalo da ozvaničimo usmeni dogovor, po kojem bi Moreira do kraja sezone bio na pozajmici u UAE, o njihovom trošku, a u maju bismo pregovarali o otkupu ugovora – kaže Darko Grubor, generalni sekretar crno-belih, koji kao da su jedva dočekali da s platnog spiska skinu svog najskupljeg i za tanak klupski budžet opterećujućeg fudbalera, koji se upravi zamerio i podrškom prošlom sportskom direktoru Tomiću, odnosno učestalim bojkotima zbog neizmirenih dugovanja.

I za menadžera portugalskog organizatora igre ovaj oročeni transfer predstavlja gotovu stvar.

– Moreira je prihvatio ponuđene uslove i zaradu 50 odsto veću od one koje ima u Partizanu. Ostalo je samo da klubovi dogovore – otkriva Saša Simić vrstu aranžmana između srpskog šampiona i bogatih Arapa, ali ne i zaradu njegovog klijenta (pominje se cifra od 60.000 evra mesečno, odnosno 700.000 evra po sezoni u slučaju otkupa ugovora).

Sam Moreira još uvek ne želi da se preko medija oprašta od mesta u veznom redu „parnog valjka“ i, njemu vrlo naklonjenih, navijača kluba iz Humske.

– Stalno me zovu moji menadžeri, nude ovakve i onakve opcije, ali niko mi još ništa nije dao crno na belo – izjavio je juče ovaj sjajni tehničar pre prve kontrolne utakmice na pripremama u Turskoj i vrlo moguće poslednjeg nastupa za Partizan, koji bi njegovom prodajom ovog leta mogao da zaradi dodatnih 1.200.000 evra.

Moreirin naslednik, tek priključeni nekadašnji kapiten crno-belih, Saša Ilić meč je gledao s tribina.

Debakl protiv Brašova

Seriju test mečeva na pripremama u Antaliji fudbaleri srpskog šampiona počeli su ubedljivim porazom od Brašova – 0:3 (0:2). Sedmoplasirani tim rumunskog prvenstva slavio je golovima Hadnađija (11. minut), Hristeskua (14) i Ilješa (61, penal), koji su umeli da kazne individualne greške i tromost Stevanovićevih izabranika. Partizan je meč počeo u sastavu: M. Božović – Knežević, M. Jovanović, Krstajić, Lomić – Fejsa, Petrović, Tomić, Davidov – Diara, Kleo, a u nastavku su šansu dobili i ostali igrači.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari