Ni pred drugi meč s Helsinkijem stručni štab Partizana nije bez kadrovskih problema. Danima posle revanša s Pjunikom trajala je „borba“ za kapitena Mladena Krstajića, koji je tek noć uoči dvoboja s finskim prvakom presekao, odlučio da igra s neizlečenim mišićem i pomogao ekipi da dođe do ubedljivih 3:0 u Beogradu. Problem nije do kraja rešen, ali će iskusni štoper najverovatnije i ove srede voditi zadnju liniju crno-belih.

I Saša Ilić, koji je zbog povrede takođe zamenjen pre isteka prvih 90 minuta s Makeleom i društvom, trebalo bi da zauzme svoje mesto uz levu aut liniju na sredini terena, ostala je samo nedoumica da li će treći ključni, a roviti, igrač Almami da Silva Moreira moći da bude u konkurenciji za tim.

Naknadnom dijagnostikom utvrđeno je da je naizgled bezazlena distorzija zgloba prouzrokovala ozbiljniji problem s ligamentom kolena, pa je portugalski organizator igre od četvrtka van trenažnog procesa. I on i medicisnki deo struke „parnog valjka“ trude se da ubrzaju oporavak, napravljeni su i neki pozitivni pomaci, ali su zbog prirode povrede definitivna procena stanja i odluka o putovanju omalenog plejmejkera odloženi za današnji trening, nekoliko sati pre čarter leta na sever Evrope. Do sinoć su veće šanse bile da Moreira ne ode u Finsku nego da bude deo startne postave u odlučujućih sat i po borbe za siguran plasman u Ligu Evrope, odnosno tri i po miliona težak prolaz u plej-of kvalifikacija za još unosniju Lige šampiona.

Suočeni s mogućnošću ispadanja važnog „šrafa“ iz vezne karike, u Humskoj već tragaju za alternativnim rešenjima. Ako pretpostavimo da će trener Stanojević ostati pri ustaljenoj formaciji s dva napadača (4-4-2) jedina dilema tiče se Petrovićevog ispomagača na poziciji zadnjeg veznog. Na poslednje dve evropske utakmice pored jedinog A reprezentativca u timu srpskog šampiona u kvarenju protivničkih napada najviše je učestvovao pokretljivi Moreira i bio dobar u tome, a ako bude sprečan ovog puta za taj deo taktike mogli bi da budu zaduženi B. Jovanović, Smiljanić i Davidov. Glavni adut prve dvojice je to što su po vokaciji zadnji vezni, s tim što se poznati fajter Smiljanić tek nedavno priključio ekipi i još uvek kuburi s fizičkom spremom, dok treći kao i Jovanović može da pripreti udarcima iz drugog plana i prekida. Ko god da dobije šansu imaće zadatak da s ostatkom srednjeg reda već u najavi preseca Helsinkijeva dubinska dodavanja u pravcu špiceva, na koje će trener Murinen verovatno „zaigrati“ u pokušaju da izbegne Partizanovu pas igru i što pre istopi prednost gostiju.

Pošto se tim koji dobija teško menja, za očekivati je da ostatak startne jedanaestorke bude identičan onom iz Bograda, što znači da bi nepripremljeni ali iskusni golgeter iz te utakmice Iliev ponovo dobio prednost u odnosu na „zelenog“ Šćepanovića u špicu, sa razgoropađenim Brazilcem Kleom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari