Partizanov vezista Almami da Silva Moreira još nije pojačao Al Ahli, a pitanje je da li će uopšte i kada otići, prvo na pozajmicu, a onda na leto i za stalno, u klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 Koordinator za sportska pitanja u Upravnom odboru crno-belih Albert Nađ prošlog petka potvrdio je „ozbiljnu ponudu“ iz Dubaija, koji dan kasnije generalni sekretar srpskog šampiona Darko Grubor otkrio je da su „igrač i Partizan zadovoljni ponuđenim uslovima, pa ih samo treba konkretizovati“, a menadžer portugalskog fudbalera Saša Simić utisak o izvesnosti transfera pojačao tvrdnjom da bi Moreira „imao 50 odsto veću zaradu od one u Partizanu“, odnosno ličnim uverenjem da će „klubovi pronaći zajednički jezik“.

Za to vreme organizator igre „parnog valjka“ uporno je negirao napuštanje priprema u Beleku i ekspresnu selidbu na azijski kontinent. Juče je samo ponovio svoju verziju.

– Kao što sam već rekao, ne znam ništa o prelasku u Dubai. O toj opciji sam čuo, ali ništa zvanično nisam dobio. Ne znam kako Darko Grubor može da kaže kako sam prihvatio neke uslove, kad ih ja nisam ni video. Stvarno mi nije jasno zbog čega je to rekao. Čak ne znam ni o kom se klubu radi, pa kako sam onda mogao da prihvatim bilo kakve uslove. Dok se bilo šta zvanično ne dogodi ostajem u Partizanu. Stvarno ne znam šta bih drugo pričao na tu temu – kaže jedan od najzaslužnijih za osvajanje dve vezane duple krune kluba iz Humske, čija je letos dogovorena godišnja zarada od 400.000 evra preko noći, odnosno posle skupe eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona, postala kost u grlu onima koji vode računa o klupskoj kasi crno-belih, pa sada žure da ga skinu s platnog spiska.

Naredni dani pokazaće ko je pričao (ne)istinu, odnosno da li će za pravljenje Partizanove igre na proleće biti zadužen samo povratnik i jedan od najboljih plejmejkera u klupskoj istoriji Saša Ilić ili i Moreira, koji je, posle dugih pregovora, na kraju prošle sezone produžio ugovor sa sadašnjim klubom do 2012. godine.

 

Stevanovića ne brine poraz

Trener Goran Stevanović nije se previše uzbudio zbog poraza u prijateljskoj utakmici s rumunskim Brašovom (0:3).

– Više bih se zabrinuo da smo dobili prvi meč, posle samo desetak dana priprema. Neka izgubimo i sledeći, nikome ne bi letela glava zbog toga, najbitnije je da mi ove provere, zajedno s treninzima, daju prave odgovore na dileme u vezi igre i tima. Sve je podređeno rezultatima u prolećnoj polusezoni, počev od gostovanja Borcu 27. februara – objašnjava strateg crno-belih, koje će sutra testirati austrijski Rid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari