Ponovo se stvara „slučaj Almami da Silva Moreira“. Mada vam niko u Humskoj neće to otvoreno reći, javna je tajna da u Partizanu sumnjaju u prirodu i težinu povrede jednog od najboljih fudbalera crno-belih, zbog kojih ovaj iskusni organizator igre iz Portugala još od izlaska na poluvremenu prve utakmice sa Helsinkijem, pre dve nedelje, samo trčkara dok ekipa trenira punim intezitetom.

– Moreira je uradio analize u Srbiji, kao i u inostranstvu, i svi nalazi govore da se njegovo stanje ne može tretirati kao povreda u užem smislu. On na potkolenici ima manji otok, koji ga boli i sada je na njemu da proceni koliki prag bola može da izdrži, a koliki ne. Dakle, sa medicinskog aspekta on je spreman za utakmice, a mi u narednom periodu jedino možemo pokušati da otklonimo taj bol – kaže klupski doktor Sead Malićević.

Sam igrač ne želi da izlazi u javnost sa svojom „verzijom“, jer je još na zimskim pripremama u Austriji svojevoljno prekinuo komunikaciju s novinarima. Ljubimac navijača, popularni dr. Mo, uljudno se javlja predstavnicima medija, ali ne daje zvanične izjave o bilo čemu što ima veze s njegovim poslom i statusom u klubu, koji već neko vreme pokušava da ga privoli na revidiranje ugovora, čija godišnja osnovica iznosi 400.000 evra.

Nije bio mnogo rečitiji ni u razgovoru sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem posle jučerašnjeg jutarnjeg treninga.

– Rekao mi je kako još oseća bolove u nozi. Kaže kako je pokušao da pojača intenzitet treninga, ali da je imao poteškoće. Pokušaćemo ponovo u narednim danima – preneo nam je šef struke „parnog valjka“, čiji su prethodnici imali iste probleme sa „desetkom“ crno-belih.

Tačnije svaki put kada bi, makar i minimalno, kasnila isplata plata, ugovornih rata ili premija igračima. Dok su ostali ćutali i čekali, Moreira je na ovaj način odbijao da izvršava svoj deo obaveza ili, u više navrata, danima odlagao priključivanje pripremama ekipe. Zato je veliko pitanje da li će omaleni vezista biti u kombinaciji za sutrašnji prvenstveni susret sa Inđijom, na otvaranju nove sezone, i utakmicu s Anderlehtom sledeće srede.

Mrđa u Sionu

Dragan Mrđa ne ide ni u Partizan, ni u Crvenu zvezda već u Sion. Dok su se večiti rivali „tukli“ za potpis napadača Vojvodine, švajcarski klub je izašao za najjačom ponudom i privoleo A reprezentativca i najboljeg strelca prošlog izdanja srpskog šampionata na trogodišnju saradnju.

Krstajić obnovio povredu

Mladen Krstajić ponovo ima problema s povredom noge, zbog čega gotovo izvesno neće komandovati odbranom u prvom kolu nove Jelen Super lige.

– Na treningu u sredu sam naglo povukao nogu i osetio veliki bol. Bio sam na snimanju i doktori kažu kako je reč o starom ožiljku, da nema novih povreda. Idem na terapiju, videćemo kada ću biti spreman – neraspoloženo je objasnio kapiten Partizana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari