Dva ruska aviona povredila su vazdušni prostor Gruzije i ispalila raketu koja je pala u blizini jednog sela, ali nije eksplodirala, saopštili su juče gruzijski zvaničnici. Rusija je opovrgla tu tvrdnju. Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Gruzije Šota Utijašvili rekao je da se napad dogodio u ponedeljak uveče, kada je avion ušao u vazdušni prostor Gruzije iznad regiona Gori, gotovo 60 kilometara severozapadno od prestonice Tbilisi.

Dva ruska aviona povredila su vazdušni prostor Gruzije i ispalila raketu koja je pala u blizini jednog sela, ali nije eksplodirala, saopštili su juče gruzijski zvaničnici. Rusija je opovrgla tu tvrdnju. Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Gruzije Šota Utijašvili rekao je da se napad dogodio u ponedeljak uveče, kada je avion ušao u vazdušni prostor Gruzije iznad regiona Gori, gotovo 60 kilometara severozapadno od prestonice Tbilisi. Avion je tada ispalio raketu vazduh-zemlja koja je pala na samo 25 metara od jedne kuće u selu Šavšebi, rekao je Utijašvili.
Gruzijski ministar unutrašnjih poslova Vano Merabišvili rekao je juče da su ruski avioni „počinili agresiju“. On je istakao da su gruzijski radari uočili avion koji je ispalio raketu. Portparol ruskih vazdušnih snaga Aleksandar Drobjaševski odbacio je te navode. „Ruska vojna avijacija nije sprovela ni jedan let iznad gruzijske teritorije, niti je ugrozila vazdušni prostor te zemlje“, rekao je juče Drobjaševski za Asošijeted pres. Region Gori nalazi se u blizini otcepljene gruzijske provincije Južna Osetija. Boris Čočijev, zamenik premijera odvojene vlade Južne Osetije, rekao je da je raketu ispalio gruzijski avion kao „provokaciju protiv Rusije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari