ovčar banja foto Goran Nikolićfoto Goran Nikolić

Most u Ovčar Banji, koji se danas srušio, nije jedini koji je u lošem stanju. Kako su mediji pisali pre godinu dana četiri viseća mosta preko Zapadne Morave zahtevaju hitno održavanje do koga ne dolazi jer ti mostovi nisu ni u čijoj nadležnosti.

Pre godinu dana Ozonpres pisao je da „za četiri viseća mosta preko Zapadne Morave od Čačka do Ovčar Banje niko nije zadužen i oni se nalaze u veoma lošem stanju“.

– Most kod manastira Vavedenje već nekoliko godina nije ni u funkciji jer je oštećen u poplavama 2016.godine. Meštani Vidove kažu da su se obraćali čelnicima grada, JP Srbijavode, Turističkoj organizaciji ali da su svi odgovorili da mostovi nisu u njihovoj nadležnosti ili su odgovornost prebacivali jedni na druge.

Za Ozon pres su tada u lokalnoj samoupravi  rekli da za viseće mostove niko nije zadužen, da oni prvo moraju da budu uknjiženi i da se potom, po projektu, uradi njihova popravka.

Iako na prvi pogled izgleda da je za sanaciju mostova potrebna dobra volja i kvalitetne daske, administracija nas i ovoga puta demantuje – pisao je Ozonpres.

U pomenutom tekstu prenosi se i svedočenje jednog od meštana koji kaže da ni stanovnici ovog područja ne mogu ništa da urade.

– Sami bi popravili most ali zakon to ne dozvoljava, a niko nije nadležan da ga popravi. Apsurdna situacija. Preko reke je selo Vidova gde ima desetak domaćinstava i desetak vikendaša i mi bi to mogli finansijski da iznesemo, ali rečeno nam je da most moraju da poprave stručne ekipe. Međutim, te ekipe nikako da se pojave, godinama. Obraćali smo se bivšoj vlasti, Voji Iliću i toj ekipi, čak su jednom dolazili i gledali. Stalno kažu biće. Monahinje su slale dopis jer imaju imanje preko reke, ali ni to nije pomoglo. Narod je vikendima dolazio na službu, više to nije moguće — rekao je Branko Perović.

https://twitter.com/mango_on_diet/status/1580505980970098688

Podsetimo u nesreći koja se danas dogodila u Ovčar Banji, kada je pukao viseći most, poginule su dve osobe a desetine su povređene.

Kako je za Danas ispričao urednik agencije Rina Ivan Nikolić do nesreće je došlo kada se veći broj putnika odjednom našao na mostu usled čega je pukla sajla.

Na društvenim mrežama građani koji su skoro posećivali ovo područje ističu da nikakvog upozorenja nije bilo ispred mosta o tome koliko ljudi istovremeno može da se nađe na njemu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari