Navodi pojedinih beogradskih elektronskih medija da moje preduzeće most u Trgovištu gradi bez tendera, u najmanju ruku su zlonamerni i potpuno netačni, jer most čija je izgradnja u toku finansiram ja iz sopstvenih sredstava preduzeća – kaže za Danas Novica Tončev, vlasnik surduličkog Građevinskog preduzeća „Tončev gradnja“, koji je i predsednik opštine.


– Odmah nakon poplavnog talasa, doneo sam odluku da moje preduzeće, uz ulaganje blizu pet miliona dinara, u naselju Đerekarce na Kozjedolskoj reci podigne sasvim novi most. Nekom je to zasmetalo pa je preko jedne TV plasirao informaciju da „Tončev gradnja“ most gradi bez tendera – pojašnjava Tončev, navodeći da on ne gradi most državnim, već svojim parama, te da u tom slučaju raspisivanje tendera nije potrebno.

Polaganju kamena temeljca za podizanje novog mosta prisustvovao je i predsednik SPS-a i ministar policije Ivica Dačić. Predsednik surduličke opštine je na poslednjim lokalnim izborima učestvovao kao kandidat grupe građana, a onda je sa svojim odbornicima kolektivno pristupio socijalistima.

– Mnogi misle da to što je moj rođeni brat savetnik ministra Dačića da ja i moje preduzeće koristimo državne pare za infrastrukturne projekte. Neko je želeo da iskoristi i našu donaciju komšijama iz Trgovišta i od toga napravi politički spektakl. Umesto toga, mislim da svako u skladu sa svojim mogućnostima treba da pomogne tim ljudima. To što ja mogu da doniram most ne znači da neko ne treba da kupi džak praška, flašu zejtina i četkicu za zube pa da odnese u Trgovište umesto da navodi medije na pogrešan put – veli Tončev.

On navodi da će most u naselju Đerekarce biti završen za tačno mesec dana i predat na upotrebu. Most je dužine 15 metara, širine četiri i biće sagrađen po projektu koji neće dozvoliti njegovo urušavanje ma koliki da bude nivo vodostaja Kozjedolske reke. Tončev je već zaposlio dvoje radnika iz Trgovišta, a izrazio je spremnost da, ukoliko postoje stovarišta građevinskog materijala u Trgovištu, sve to kupi na licu mesta, kako bi novac opet ostao ovoj opštini. Tončev je poznat po tome što je jedini predsednik opštine na jugu Srbije koji za tu funkciju ne prima platu, ne koristi službeni auto, ne uzima dnevnice za službeni put. U novogodišnjoj anketi albanske bujanovačke RTV „Spektri“, u kojoj su učestvovali dopisnici beogradskih medija, proglašen je za najboljeg predsednika opštine u Pčinjskom okrugu.

Meštani Trgovišta kažu da je svaka pomoć, a pogotovu kada se radi o mostu koji je trajno dobro, dobrodošla i pozivaju i druge da u skladu sa svojim mogućnostima slede primer biznismena Tončeva.

Izgradnju preostalih porušenih mostova na Pčinji i Kozjedolskoj reci biće koordinirano preko Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i NIP-a, što je potvrdila i prilikom nedavne posete ovoj opštini ministarka Verica Kalanović.

Kraj izgradnje za mesec dana

Novica Tončev kaže da će most u naselju Đerekarce biti završen za tačno mesec dana i predat na upotrebu. Most je dužine 15 metara, širine četiri i biće sagrađen po projektu koji neće dozvoliti njegove urušavanje ma koliki da bude nivo vodostaja Kozjedolske reke. Tončev je već zaposlio dvoje radnika iz Trgovišta, a izrazio je spremnost da, ukoliko postoje stovarišta građevinskog materijala u Trgovištu, sve to kupi na licu mesta, kako bi novac opet ostao ovoj opštini. Tončev je poznat po tome što je jedini predsednik opštine na jugu Srbije koji za tu funkciju ne prima platu, ne koristi službeni auto, ne uzima dnevnice za službeni put.

U novogodišnjoj anketi albanske bujanovačke RTV „Spektri“, u kojoj su učestvovali dopisnici beogradskih medija, proglašen je za najboljeg predsednika opštine u Pčinjskom okrugu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari